OMG. Hamarosan repülőn utazok (még soha nem voltam) és megnéztem pár légikatasztrófát. Jól esne pár nyugtató szó?!?!
ha félsz, nézd meg az alábbi videót! az 5. pertől érdekes. nem muszály végignézni, bele is tekerhetsz, szerintem nagyon jó.
Megnyugtatás: Azért csinálnak a légikatasztrófákból ilyen műsort, mert annyira ritka, annyira valószínűtlen, hogy ilyen baleset történjen. Pl. buszbalesetről, autó szerencsétlenségről nem csinálnak ilyet, mert az annyira nem ritka és nem "különleges dolog".
Én pl. évente többször is repülők, soha semmilyen gond nem volt, pedig repültem már viharban, hóban, ködben, esőben stb. Legdurvább dolgok amik történtek velem: 1. a pilóta bemondta, hogy ez rizikós lesz (leszállás közben), mert oltári nagy szél volt. Gond nélkül végül leszállt..
2. Egyszer már gurultunk a felszálláshoz, amikor visszafordultunk és új gépet kaptunk, mert a másiknak technikai hibája volt.
emlékszem az első repülésemre :D előtte direkt légi katasztrófás filmeket néztem :DD
aztán amikor eljött a pillanat , hogy fel kell szállni a gépre na ott majdnem vissza fordultam :D de végül felszálltam és azt vártam , egész úton , hogy mikor zuhan le a gép :) de végül sikeresen megérkeztem . kb. 2 napba telt feldolgoznom , hogy ÉN felmertem ülni a repülőre :O azóta mát többször repültem és imádom . elsőnek igaza van hátra ülj és ablak mellé . jó utat :)
Előzőhöz még egy lista: Speedbird 9, 1982, vulkánikus hamufelhőbe került, mind a négy motorja leállt, később hármat sikerült újraindítani, épségben leszállt.
AA 862, 2008 február 22, az orrfutó nem volt "kibiztosítva", a gépet probléma nélkül lerakták.
W9 2294, 2009 július 13, 35x43 centis luk keletkezik a géptörzsben, a gép leszállt, senki nem sérült meg. Két évvel később ugyanilyen gép, hasonló hiba, akkor is minden rendben lett. Azóta jobban ellenőrzik az öreg 737-eseket.
AA 1805, 2012 október 6, fékszárny hiba, probléma nélkül leszállt Los Angelesben.
Még ha baj van, akkor is lerakják a gépet. Egy mai, korszerű utasszállító egy motorral, hibás fékszárnnyal, megrepedt géptörzzsel, akármivel, akkor is leszáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!