Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Pécs inkább vagy Sopron?

Pécs inkább vagy Sopron?

Figyelt kérdés
2009. aug. 30. 20:33
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
81%
Sopron nézd: ott van melette ausztria ha perfektül megy a német akkor sok sikert ott
2010. júl. 6. 21:33
 52/68 anonim válasza:
Pécs :)
2010. júl. 23. 11:52
 53/68 anonim válasza:
82%

Sopron! :) Az árnyékában élek ugyan egy határmenti faluban, de Sopron a második otthonom. :)

Ááá, nagyon szeretem! :) Pécshez 10 kellemetlen év köt, de elfogultság nélkül is azt mondom: kedves város, de aki nem szokott hozzá, igen nehezen tudja elfogadni, Sopron pedig a maga hangulatával, belvárosával, történelmével, lehetőségeivel stb. szinte egyedülálló. :) Legutóbb múlt héten jártam Pécsett, hát, szomorúan vettem tudomásul az egyes helyek lepukkantságát, és hirtelenjében rekonstruálását, ami kicsit rontja a látképet, de ennek ellenére is ha nem Pestre, akkor Pécsre mentem volna egyetemre. :)

Az árulók földje kifejezés pedig valószínűleg a "hűség városa" cím mögé mutat, ti. állítólag az a bizonyos népszavazás sem úgy végződött, ahogy valójában, mert ha rendesen ment volna minden, Sopron is már rég Ödenburg lenne, és mi, kis határmentiek sem a magyar határon lennénk... azért mégiscsak jó, hogy így történt - nekünk legalábbis, akik szeretünk itt élni. :)

2010. júl. 31. 11:20
 54/68 anonim ***** válasza:
82%
Előző: Én is Sopron közeli faluban élek jelenleg.
2010. júl. 31. 12:54
 55/68 anonim válasza:

12:54: Én Délen, a H betűsben. :)

(Bocs az offért...)

2010. aug. 1. 11:44
 56/68 anonim válasza:
59%

kérlek..

Sopron!!

néhány szempont:

- történelem

- sportolók, csapatok

- híres épületek

- színvonalas oktatás (SZIG, BDEG)

- kedves emberek

- finom fagyii

- a hűség városaa (L) már régóta..:D

Sopron!!

erre hadd válaszoljak:

Történelem: te láttad már Pécset? Cella Septicora, bazilika, dzsámi stb... Hadd ne soroljam

Sportolók csapatok: Pécsnek van labdarúgó csapata ( szerintem mondjuk a labdarúgás a legelterjedtebb M.O.-n) illetve kosárcsapata is van ( a női hihetetlen sikeres), nagyon sok sportág van pécsen (rögbi, meg mindenféle jó)

Híres épületek: már leírtam

Színvonalas oktatás: PTE

Kedves emberek: Szintúgy megvannak

finom fagyi: ehh

Hűség városa: Nem biztos, hogy úgy volt az ahogy volt. (mesélte a töritanárom, hogy csaltak a sporoniak, elvielg)

Szerintem a két város ugyanazon a szinten áll, de a Szent István tér miatt PÉCS :D

2010. aug. 8. 18:13
 57/68 anonim ***** válasza:
Ja, azt ismerem.
2010. aug. 8. 19:58
 58/68 anonim válasza:
83%
Pécsen több a cigány...tehát egyértelműen SOPRON :D
2010. okt. 19. 19:08
 59/68 anonim ***** válasza:

19:08

Akkor egyszer menj el Pestre és nézz körül! Lehet, Pécsnek is vannak olyan részei, ahol sokan vannak. Pl a város keleti fele. Én hála istennek arra nem mozgok, évek óta nem volt arra dolgom.

De összességében és arányaiban Pesten százszor annyian vannak. Sopronban nem tudom, de gondolom ott is előfordulnak azért.

2010. okt. 27. 10:05
 60/68 anonim ***** válasza:

02-11 16:02 kérlek.. ezek aztán nyomós érvek!

Néhány szempont:

- mintha Pécsen nem lenne történelem

- mintha Pécsen nem lennének sportolók, csapatok (pl PVSK)

- mintha Pécsen nem lennének híres épületek (Pl Dzsámi)

- mintha Pécsen nem lenne színvonalas oktatás (PTE - évek óta benne van az első három legnépszerűbbe országos szinten)

- mintha Pécsen nem lennének kedves emberek

- mintha Pécsen nem lehetne finom fagyit kapni...

Sopront annyira nem ismerem, ezért nem tudok róla nyilatkozni.

Pécsen 18 évig éltem, aztán 7 évig Budapesten, most megint jó pár éve Pécsen vagyok.

Azért pér helyen jártam már életemben, de elég ha csak annyit mondok, innen nem szívesen költöznék el sehová.

2010. okt. 27. 10:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!