Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Kivándorlás idegen országba?...

Kivándorlás idegen országba? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ha ki szeretnék menni külföldre, EU-n belül, EU-n kívül, vagy Kanadába, vállalhatok munkát ha még nincs állampolgárságom? (nyelvismeret persze alap dolog) Ha igen, meg lehet belőle élni?

Hová lehet gyorsan kijutni? Vagy mind egyformán sok idő?

Hogy kéne belekezdeni?

És mi alapján szoktak dönteni, akik kimennek valahová?

Kutyust vihetem magammal egyből, vagy csak ha már ott vagyok egy ideje?

Vagy eleve csak úgy lehet elindulni, ha már el van rendezve a ház és a munkaügy is?

Elnézést, ha néhol értelmetlenül fogalmaztam, még millió kérdés kavarog a fejemben... Már egy ideje kutatok a neten, de olyan nehéz elkezdeni szervezkedni.

Nem tudom mit kéne csinálnom, hogy egy perc se vesszen kárba, és mihamarabb mehessek.. de a nyelvtanuláshoz is idő kell majd, és még azt sem tudom hova tovább...

Amin eddig gondolkoztam, Norvégia, Kanada, Finn és Svédország, esetleg Románia. Szerintetek?

2012. szept. 15. 19:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezek közül az országok közül Kanadába nehezebb kimenni mert az nem európai ország....

nézz ezen az oldalon is körbe rengeteg kérdés van már ilyen témákban....

2012. szept. 15. 19:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Uniós országokban szabadon vállalhatsz munkát.az adott országban be kell jelentkezned 90 nap után.én pl finnországban élek.amint kijöttem lejelentkeztem a rendőrségen (itt ott kell) meg néhány hivatalos helyen még ügyintézés.de neked is csak azt tudom tanácsolni mint sokmindenki másnak, olyan országba menj aminek a nyelvét jól beszéled.pl itt skandináviában hiába beszélnek angolul is,munkavállaláshoz az adott ország nyelve kell.
2012. szept. 15. 20:05
 3/3 szofi2009 válasza:

Szia

Csak igazolni tudom az elöttem irot én Svédországba élek és perfekt nyelvtudás nélkül nincs sok eséllyed. Nem tudom mi a szakmád vagy mit szeretnél dolgozni de itt Malmöbe 15%-os a munkanálküliség és állás nélkül reménytelen a lakásbérlet. Szoval egy ördögi kör. Az angol nem számit semmit mert itt 2. nyelv kötelezöen mindenki tanulja az iskolában . Ne felejtsd el hogy az adott országban élö törzsgyökeres munkanélküliekkel kell versenyezned akik az adófizetök adoforintjain vannak segélyezve !!! Ezt nagyon komolyan veszik szoval sokkal elöbb felvesznek egy idevalósit mint egy bevándorlot és mivel neked nem jár ellátás segitséget sem fogsz kapni.

2012. szept. 18. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!