Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Vannak itt olyanok akik el...

Vannak itt olyanok akik el költöztek otthonròl teljesen idegen környezetbe, esetleg más országba? Adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés

Ùgy nèz ki, h a jövõ hònap elejétõl el költözöm otthonròl. Sopronba fogok lakni ès senkit sem ismerek ott az itteni szomszédomat leszámitva (õ ott dolgozik). Màr nagyon vàrom de egyben fèlek is.

Ti mien nehèzsègekbe ütköztetek? Mit tanácsoltok?

22L

2012. máj. 16. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Én soproni vagyok, illetve voltam, jelenleg nem MO-n élek. Azért MO-n belül elköltözni egy másik városba nem ugyanaz mintha egy idegen országba, más kultúrába, idegen nyelvet használva kéne élni. Amúgy Sopron szerintem az ország legfrankóbb, legszebb városa, légy nyitott az emberekkel, és hamar fogsz barátokra lelni.
2012. máj. 17. 00:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Sopron szerintem egy abszolút élhető város. Egyike a kedvenceimnek.Biztos, hogy jól fogod ott érezni magad. Nincs mitől félned!
2012. máj. 17. 08:07
 3/7 A kérdező kommentje:
Èn nem Magyarorszàgon élek, Kàrpàtaljàròl költöznèk oda...
2012. máj. 17. 08:20
 4/7 anonim ***** válasza:
A Soproni régió jóval fejlettebb bármelyik kárpátaljai városnál, de még magyarnál is. Ez lehet kicsit fura lesz, meg abban is biztos vagyok hogy más az emberek mentalitása. Nem tudom mit fogsz dolgozni, de vendéglátásban, kereskedelemben, és sok más területen is követelmény a német nyelvtudás, mivel rengeteg osztrák jár át (régebben még több jött) vásárolni, szórakozni, fodrászhoz, fogorvoshoz, stb.
2012. máj. 17. 14:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Alap szinten értem a nèmetet ès mèg folytatom a tanulàst. Meg angolul, oroszul és ukrànul is beszélek. Ugyhogy nem veszlek el. Csak ez az "egyedül idegenbe" félek egy kicsit.
2012. máj. 17. 14:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Az oroszt, meg az ukránt el is felejtheted, nem nagyon lesz rá szükséged. Hogy teljesen egyedül belevágsz az bátor dolog, de fiatal vagy, inkább most költözz mint 30 évesen. Hogy milyen könnyen ismerkedsz az rajtad múlik, de idővel biztos sikerül beilleszkedni, és lesznek barátok is!
2012. máj. 17. 16:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Sejtettem, h az unkrànnak meg az orosznak nem veszem hasznát...de nem is bànom, mert a magyar az anya nyelvem:)
2012. máj. 17. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!