Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Fizetnem kell névváltoztatási...

Fizetnem kell névváltoztatási költséget ebben az esetben (Wizz-Air)?

Figyelt kérdés
A Wizz-Airnél interneten lefoglaltam egy repülőjegyet, de csak a vezetéknevemet, és a használt keresztnevemet adtam meg. A szabályzatuk alapján az okiratomon szereplő teljes nevet kell megadnom, és egy névváltoztatás 11.000 magyar forintba kerül. Ezt mindenképpen ki kell fizetnem, és intézzem, vagy ne vegyek róla tudomást, és a reptéren értetlenkedjek egy kicsit, hátha eltekintenek tőle? Sajnos a szabályzatot csak a foglalás után unalomból olvasgattam, és ez szemet szúrt.

2012. aug. 28. 21:01
 1/9 A kérdező kommentje:

A FOGLALÁS SORÁN VÉLETLENÜL FELCSERÉLTEM A VEZETÉK- ÉS A KERESZTNEVEMET. ADÓDHAT EBBŐL PROBLÉMA?

Annak érdekében, hogy a repülőtéren ne adódjon félreértés a hibából, célszerű kijavítani a foglalást. A javítás nem minősül névváltoztatásnak, ezért nem kell névváltoztatási díjat fizetnie. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot telefonos ügyfélszolgálatunkkal, és munkatársaink díjmentesen elvégzik a módosítást.

Találtam egy ilyet, gondolom ennyiből meg is oldva. Csak azért szúrom be, hogyha valakinek ilyen gondja lenne, megtalálja. Holnap irom, hogy hogy zajlott a telefonos egyeztetés!

2012. aug. 28. 21:10
 2/9 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem egyszer hasonló miatt fizetnem kellett, mert az már nem javításnak minősül, hanem plusz névnek. Más amikor felcseréled a sorrendet viszont a név alapból ugyanaz, pl. Anna Kiss helyett Kiss Annát írsz. Viszont ha Kiss Anna Hajnalka kell, akkor a Hajnalka már plusz név, ezért névváltoztatás.

Bár egy próbát megér, hívd fel őket, legfeljebb azt mondják hogy nem lehet.

2012. aug. 29. 12:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Én az egyik barátomnak, akivel utazni szoktam, többször vettem így jegyet wizzairnél, mivel nem is tudtam, hogy van 2. keresztneve és ő se szólt... :) De nem volt semmi probléma, egyszer se szóltak e miatt. Én személy szerint nem fizetnék 11ezret ezért. Amúgy több légitársaságnál kifejezetten odaírják, hogy elég egy keresztnév is.
2012. aug. 29. 12:40
 4/9 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz vele. Fel lehet hívni őket, van nem emelt díjas számuk is, de teljesen felesleges!

Én idén több mint 10x utaztam (wizz, ryan vegyesen) és sose írtam be a második (nem használt) keresztnevem. Soha semmi gond nem volt.

2012. aug. 29. 17:25
 5/9 A kérdező kommentje:
Mivel több üzenetet is kaptam a közelmúltban a kérdés kapcsán leirom: Nem telefonáltam be, és egy szót sem szóltak a kapunál, ne aggódjatok. A lényeg, hogy a vezetékneved, és a keresztneved stimmeljen (az ún. middlename-vel nem szőröznek).
2012. dec. 6. 13:08
 6/9 anonim ***** válasza:
De hát ez már itt is le lett írva, hogy ez abszolút nem gond. Nem értem ki és miért bombázott téged levelekkel emiatt! :)
2012. dec. 6. 14:25
 7/9 anonim válasza:
Sajnos ma enis igy jartam hogy lemaradt a harmadik nevem:) Azota gondolom utaztal, vegulis szoroztek vele vagy nem? Mert itnerneten azt irja ha modositani akarom 76 font....
2013. máj. 18. 10:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Már leírta a kérdező is, hogy semmi gond. De gondolom ezt a mostani válaszom se olvasod el, amit most írtam, ha az eddigieket se olvastad el, úgyhov végül is nem tudom minek válaszoltam. :(
2013. máj. 18. 20:49
 9/9 anonim válasza:
Sziasztok! Ismerősöm foglalt nekem repülőjegyet a Wizzair-nél és Horváth helyett Horvat név szerepel a repjegyemen. Szerintetek szükség lenne a névváltoztatásra? Vagy ahogy a kérdező is megírta :"ne vegyek róla tudomást, és a reptéren értetlenkedjek egy kicsit"
2016. okt. 12. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!