Ti voltatok már külföldön? Hány évesen? Mi célból? És hol?
én talán 7-8 évesen voltam először. Horvátországban nyaraltunk a családdal. ott nagyon sokszor voltunk, talán 5x. aztán sulival voltam Ausztriában egy hetet, voltam Erdélyben 3x családdal+apa haverjaival, most szeptemberbe megyünk buszos kirándulásra Olaszba. 2x voltam Görögországban(imádom a mediterrán országokat).
aztán szeptemberbe még Szlovéniába is megyünk, ott még csak átutazóban voltam. átutazóban még voltam Albániában, Macedóniában, Szerbiában. azthiszem ennyi:)
5 évesen voltam először külföldön, vonattal Kárpátalján rokonlátogatóban. Akkor még Szovjetunióhoz tartozott, most már Ukrajna. Repülőn 6 évesen ültem először, Berlinbe mentünk családdal ismerősökhöz.
Kb. 10 éves koromtól minden nyáron elvittek a szüleim 1-2 hétre külföldre. Általában autóval mentünk, kempingben laktunk, sátraztunk, konzerveket ettünk, anyu főzött a kis gázfőzőn, csodálatos évek és élmények voltak. Ausztria, "Jugoszlávia" (ma Horvátország, Szlovénia, Szerbia - ahol jártunk), Görögország, Bulgária, Olaszország, Svájc, Franciaország, "Csehszlovákia", Németország.
17 éves koromtól kezdődően kezdtem először egyedül, majd a későbbi férjemmel utazni. Eddig összesen 39 országban jártam.
4 évesen voltam először Budapesten (Szerbiában élek), vagyis az az első, amire emlékszem, lehet, hogy voltunk előtte is.
Tengeren 7 évesen voltam először, Montenegróban.
Összesen:
Magyarország - rengetegszer, kb 2-3 éve havonta járunk át vásárolni, nézelődni, + azonkívül néha élményfürdőkbe (de akkor csak oda, ezt nem számolom bele a havi 1be, mert nem megyünk minden hónapban :)
Montenegro - 4x
Görögország - 2x ( nemsokára indulunk nyaralni Görögbe, szóval idén lesz 3.-szor)
Románia - 1x
Olaszország - 1x
Franciaország - 1x
Spanyolország - 1x
Horvátország - 1x
Monaco (és Monte Karlo) - 1x
Átutazóban:
Macedónia
Szlovénia
15l
Én kb. egy évesen voltam először USÁ-ban, nyaralni.
Azóta Ausztria (osztálykirándulás), Németország (rokonok), Spanyolország 2x (rokonok, nyaralás), Tunézia (nyaralás)
Olaszország (városnézés), Horvátország (nyaralás), Svédország (barátok), Mexikó (nyaralás), Peru (nyaralás). Nem tudom, hol hány évesen, de kb. 6 éves koromtól mentünk minden évben valahova, vagy több helyre is:)
13/L
Először 2 évesen voltam külföldön Németországban (német származású vagyok, van ott házunk) szval kb. 12× voltam.
Ezenkívül: Ausztria (síelés) 2×+ sokszor átutazóban, Horvátország (nyaralás) 4×, Olaszország (nyaralás) 1×, Görögország 2×, Montenegró 1×, Tunézia 1×, Szlovénia (átutazóban), Szlovákia 2×, Csehország 2×, Svájc 1×, Erdély 2× 14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!