Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Voltatok már Máltán?

Voltatok már Máltán?

Figyelt kérdés

1 hétre mennénk családommal Máltára.

Málta, Qawra: mavina Huli *** Apartman

Tömérdek forumot illetve itt is minden máltával kapcsolatos kérdést végig olvastam de nem lettem sokkal okosabb...

Milyen a partvidéke? Homokos vagy kavicsos? Kell gumi cipő?

Közlekedés szempontjából Taxi vagy a helyi tömegközlekedés?

Taxi-k milyen árban vannak? Vagy tudtok ajánlani taxi társaságot?

Olvatam hogy higénia szempontjából káosz van. Ez most is igaz?

Étkezés drága? Milyen árban illetve miylen helyi ételek vannak?

Vannak boltok? (nagyobb marketek mint nálunk a tesco)

Oltást érdemes beadatni? Vagy milyen gyógyszereket érdemes amgával vinni az embernek?

Bármilyen tapasztalat vagy élmény érdekel ami az elmúlt pár évben történt!

2012. júl. 22. 17:02
 1/9 A kérdező kommentje:
Autot érdemes bérelni?
2012. júl. 22. 17:04
 2/9 A kérdező kommentje:

Sziciliába hogy lehet átmenni mááltáról? Itenni foglalással több tízezer lenne de ottanival szitne 50% spórólnék az árból...

Illetve netezési vagy netkávézó található a környéken?

2012. júl. 22. 18:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Két éve voltam Máltán, leírom a tapasztalataimat (amire emlékszem):

Partvidék: se nem homokos, se nem kavicsos: sziklás! Illetve van egy-két nagyon kicsi homokos partszakasz, de azt hiszem, hogy mesterségesek.

Taxit nem próbáltam, de a helyi tömegközlekedés nagyon olcsó, és mindenhova el lehet jutni vele a szigeten. Többnyire lerobbant, régi buszok közlekednek, de ezek egyben a sziget nevezetességei is :) Általában sajnos tömeg van a buszokon. De én mégis ezt ajánlom :)

Higiéniai káoszról nem tudok beszámolni. Illetve ami furcsa volt, hogy a legtöbb helyen mintha nem lehetne lehúzni a wc-t, az idegenvezető ezt azzal magyarázta, hogy kisebb a víznyomás. Sokszor kell nyomogatni a lehúzót :)

Mi szállodában laktunk, úgyhogy részletes kajaárakról ne tudok beszámolni. De emlékeim szerint nem voltak túlzottan drágák a boltok, persze magyarnál valamivel drágábbak. Kb. olyan szokásos, dél-európai üdülőhelyi árak voltak. Tesco méretű áruházakat nem láttam, de kicsit kisebbek, mint mondjuk nálunk az Interspar vannak.

Oltásra és extra gyógyszerre szerintem nincs szükség. Csak amit egy normál tengerparti nyaralásra vinnél.

Még annyit tennék hozzá, hogy nem tudom, apartmanban milyen, de mi pl. egy viszonylag eléggé színvonalas szállodában voltunk, nem kevés pénzért, és a szobánk az egy lyuk volt. Állítólag ott a legtöbb helyen nagyon kicsik a szobák, mivel iszonyú sűrűn beépített a sziget.

Remélem tudtam segíteni!

2012. júl. 22. 18:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szicíliára volt szervezett hajóút, de szerintem egyáltalán nem éri meg. Egész nap utazhatsz, majd alig marad idő amit ott eltölthetsz. Szicíliára érdemes egy külön nyaralást szánni, Máltán is van rengeteg látnivaló.
2012. júl. 22. 18:05
 5/9 anonim válasza:
100%
szia! ma jöttem haza Máltáról,és életem egyik legjobb nyaralása volt. mi Mellieha-ban laktunk egy négy csillagos szállodában ,a Ramla Bay Resort-ban,az kicsit északabbra van,mint Qawra. A partvidéke általában sziklás állítólag,de mi főleg homokos partokon voltunk. Gumicipőt mi csak a sziklásabb helyeken vettünk fel. A víz gyönyörű tiszta,viszont sok benne a medúza(én is családdal voltam,négy csípés egy hét alatt),sokszor ki van rakva tábla a jellyfish veszélyről,meg arról,hogy mit tegyünk,ha már megcsípett...mi kocsit béreltünk,így a taxiról és a tömegközlekedésről nem tudok mondani semmit,de szerintem megéri autót bérelni. Én nem vettem észre,hogy a higéniával baj lenne,és nem azért mert a szálloda négy csillagos volt,(mivel nem egész nap a szállodában üldögéltünk,hanem egész nap város néztünk,strandoltunk,voltak kicsit lepukkantabb részek,de mondjuk azok nálunk is vannak..)Az étkezés ára nem vészes,viszont szerintem nagyon finom. kicsit olaszos beütése van.egy pizza 5-7 euro körül van.azt érdemes enni a Fontanella nevű étteremben,Mdinában!:) utána pedig egy csokitortát ugyanott,közben nézni a tengert mdinából,sőt ha jó idővan még sziciliat is. Mi nem olattuk be magunkat,és eddig semmi tünet nem jelentekezett.Szicíliába át lehet menni egy szervezett egész napos programmal,bár azt ne tudom,hol lehet foglalni. inkább gozóra( kék ablak) és cominóra(kék lagúna) érdemes átmenni.gozóra komp visz át,cominora mi pedig a blue waves water sport -tal mentünk át motorcsónakkal. kicsit hosszúra nyúlt,de remélem a lényeget ki tudod szűrni belőle.én csak ajánlani tudom!:))
2012. júl. 24. 18:55
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Medúzákra vissza térve-> Háló nincs ami elkeríti a fürdőzőktől őket? Érdemes krémet vagy bármi egyebet venni? Mennyire fájdalmas a csípésük?
2012. júl. 25. 08:33
 7/9 anonim válasza:
nincsen semmilyen háló kirakva ami megvédene tőlük.engem mondjuk pont nem csípett meg,de a többiek azt mondták,hogy olyan érzés, mint a csaláncsípés.mi vettünk ott egy kis helyi boltban spray-t a csípésre,szerintem minden boltban van ilyen spray. bár a helye még mindig megvan,de azt mondják,hogy csak akkor fájt mikor a csípés történt,azóta nem.:)
2012. júl. 25. 09:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Érdekes, én egy szál medúzát sem láttam, pedig sokat fürödtem :)
2012. júl. 25. 10:48
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát vicces lesz akkor. Nő nemű családtagjaim kicsit félni fognak :D
2012. júl. 25. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!