Kezdőoldal » Utazás » Európa » Voltatok már huzamosabb ideig...

Voltatok már huzamosabb ideig Máltán? Kérek szépen tapasztalatokat!

Figyelt kérdés
Szeretnék minimum egy hétre január-februárban kimenni, állitólag ott van most Európában a legmelegebb. Jól bejárni a szigeteket. Nem tudom, hogy ha az ember maga van, mennyire van esélye új embereket megismerni. Közlékenyek, barátságosak, kulturáltak a máltaiak? Sűrű a tömegközlekedés? Lehet hogy hülye kérdések, de azért elég messze van meg a repülőjegy sem olcsó.
2010. jan. 9. 10:48
 1/4 anonim ***** válasza:
szia! én összesen egy hónapot voltam kint, nagyon barátságosak a máltaiak, de nemsokkal fogsz találkozni, ugyanis háromszor annyi turista van a szigeten mint helyi. Ha elmész Pacevillebe, ott tudsz ismerkedni emberekkel, vannak nyelviskolák is a közelben ahol lehet ismeretségeket kötni. A közlekedés nagyon jól megvan szervezve, nagyon sűrű a buszjárat, csak meg kell egyszer érteni mi merre megy. Szerintem érdemes megnézni mert gyönyörű hely. Ha mész akkor az azúr ablakhoz mindenképp menj el.
2010. jan. 9. 11:03
 2/4 anonim ***** válasza:
szija. én nem voltam még hanem a bnőm volt 2009 nyarán 2 hónapot. angol tanfolyam volt.. szinte csak jókat mesélt..nagyon szép-.meleg van.. szall biztos jó;)))
2010. jan. 10. 13:11
 3/4 anonim ***** válasza:
aki volt ott, attól kérdezném, hogy milyenek az árviszonyok
2010. máj. 15. 15:53
 4/4 lilaogre ***** válasza:

Én éltem kint közel 1 évet, a bolti árak nagyjából megegyeznek az itthonival, valami picit drágább, valami picit olcsóbb, de jelentős differencia nincs.

A lakásbérlésről azért nem tudok túl sokat, mert mi a munkához kaptunk szállást és napi 3x étkezést, de mikor érdeklődtem ajánlottak nekem egy 40nm körüli lakást 250 euro + rezsiért (a rezsi szánalmas, mert ugye fűteni alapból nem kell) , ez szerintem korrekt, de mondom még egyszer, én csak ezzel az egy esettel találkoztam személyesen.

A buszjegyek árai például zónákra vannak osztva, ott sokszor jóval kevesebbet fizetsz, mint egy itthoni BKV-s utazásért.

Lehet venni olyan telefonkártyát, amivel ha itthoni vonalast hívsz nagyon olcsón tudsz beszélni, bár erre a skype talán jobb megoldás. Ha kinti mobilszámod van akkor a máltai számok hívása és az sms is nagyon olcsó, mobilról magyar számra küldött sms is viszonylag normális elfogadható áron van, azért nem írok pontos összegeket, mert 2 éve már itthon élek, nem tudom hogyan változott azóta.

Remélem tudtam segíteni, ha valami még érdekel szívesen válaszolok!

2010. aug. 26. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!