Hogyan juthatok el Csernobilba és Pripjaty városába túristaként?
Az utolsó előtti hír az volt hogy a 25 éves évfordulóra megnyitják a turisták előtt, majd még azon a nyáron (2011)-ben ismét csak leállították a turizmust. De próba cseresznye. Én voltam Kárpátalján és ott élő magyar barátaim mondták, hogy Ukrajnában mindenféle rendőri dolgot el lehet intézni egy kis extra pénzzel. Lehetséges hogy a hadsereg őrzi, de akkor is meg lehet próbálni szerintem. Olvass utána fórumokon, hogy ki hogy oldja meg. Ha közvetlenül az erőműhöz nem is jutsz be (bár ki tudja) a régi lezárt övezetbe tuti, hiszen nagy területről van szó, már laknak is ott többen, visszaszivárogtak. Én is szívesen elmennék megnézni amúgy. :) Majd írj vissza ide, ha megtudtál valamit, vagy ha esetleg sikerül a kirándulás. Egy volt sulistársam volt már kint (Paksra jártunk az atomerőmű középsulijába és ő ilyesmivel ment továbbtanulni)mondjuk az kb 2006-2007-ben volt, és ő meló/tanulmányúton volt hivatalosan. Sok érdekeset mesélt, egyszer nemárt megnézni.
Hajrá! :)
Pl. google-be beírod hogy "Chernobyl travel".
Itt pl. 250 Euro egy Kievből induló 2 napos túra (minden költség benne, utazás, kaja, csernobili szállás, engedélyek). Az erőmű betonszarkofágjáig most sem lehet elmenni, azt távolabbról lehet csak fényképezni.
Megszállhattok a Pripjaty szállodában is,szerintem ingyenes!Tök hangulatos: nappal malacot vágtok (6 lábút),amit este tábortűznél a megsüttök. (személyenként 3 nyárson,addigra kinő a harmadik,hidd el!)
Ha szerencsétek van,akkor találkoztok,2 méteres csigával,és 6 lábú kecskével.
DE!Indulás előtt mindenképp nézzétek meg közösen az "Ideglelés Csernobilban" című amerikai vígjátékot!
Jó szórakozást kívánok!
Csak hogy ne pontozzatok le :
Elvileg vannak még most is túrák,a legolcsóbb amiről tudok az 17 ezer forint,de abban csak az van benne,hogy bevisznek meg kihoznak.Szállás ilyesmi nincs.De ha beírod google-be,hogy csernobili túra,akkor vannak élménybeszámolók,és utazási irodák ajánlatai is! Még nem voltam,de én is elmennék majd egyszer... Remélem sikerül kijutnod oda,jó szórakozást!! =)
A Csernobil Inter Informmal vedd fel a kapcsolatot, részletesen beadod a programtervedet, és majd ők intéznek minden engedélyt, és biztosítanak szállást is. Mi Csernobil városában szálltunk meg, egy tök korrekt kis szállodában (szintén a CsII-hez tartozik).
Saját autóval nem fognak beengedni, szóval eleve felesleges autóval kimenni. Záhony-Kijev tavaly megvolt vonattal oda-vissza 7200 Ft-ból.
Ugyan már, mi van ott látnivaló? Az óriásira nőtt egerek eszik a törpenövésű macskákat?
Nem éppen a boldogságtól fog sugározni az arcotok, ha visszajöttök. Na meg a határőrök sem fognak örülni, hogy infrakamera nélkül látni fognak titeket az éjszaka közepén.
Kedves Ferenc, nagyon köszönjük a hasznos, színvonalas, magas lexikális tudásra valló hozzászólását ;)
Egy olyan, aki volt már a Csernobilban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!