Szerintetek a mai világban melyik nyelvet érdemes 2. nyelvnek tanulni?
Második nyelvnek a németet ajánlom (hisz szomszédban is beszélik, és keresik a magyar munkaerőt, emellett növekvő tendenciájú az életszínvonaluk is.
Sokan mondták a spanyolt, de nem ajánlom. Nem tudom hallottátok e hogy világszerte ott a legmagasabba munkanélküliek száma,a spanyol fiatalokat is németre tanítják, és küldik oda őket dolgozni. Így a jövőre nézve nem jó döntés azt tanulni.
Én olaszt tanulok.Egyrészt mert nagyon szép nyelv, és annyira nem is bonyolult, másrészt az ország felülmúlhatatlanul gyönyörű. És bár most gazdasági válság van,mégis az életszínvonalukat megtartották, és kezdenek kijönni belőle.
Emellett a francia is hasznos, ott a felsőfokú képzések is magasak, életszínvonal szintén, bár a nyelv nagyon nehéz.(tanultam egyévig általánosban, de ott is hagytam)
Sok sikert!:)
15:29
Nem veszed észre, hogy a kínaiaknak meg az oroszoknak egyre nagyobb beleszólásuk van a világgazdaságba? Én ilyen szempontból értettem a világszinten való gondolkodást.
23:23
Sajnos ettől még téves a gondolatmeneted.
köszönöm a kommenteket!!
megfontolom,és döntök.
Angol mellett németet tanulok, Európában rendkívül hasznos nyelv. (Az más kérdés, hogy nagyon nehéz és ronda is...)
Reményeim szerint nyáron kezdek el tanulni spanyolul, a nyelv szép, és hasznos is, itt vagy Spanyolo., meg Brazíliát kivéve egész D-Amerikában spanyolul beszélnek. Nem csak úgy kell gondolkodni, hogy hol akarsz lakni/dolgozni, vannak más szempontok is.
Francia is hasznos, bár talán még a németnél is nehezebb, de én személy szerint ha kényszerítenék se tanulnám meg azt a nyelvet...
Én ha miniszterelnök, vagy szakminiszter lennék, bevezetném a kötelező két idegennyelv oktatását Magyarországon a következő módon: egy világnyelvet, és egy szomszédos nyelvet. Tanuljunk meg románul, szlovákul, szerb-horvátul, igenis! Hogyan akarjuk ha csak jelképesen is, "visszafoglalni" Bácskát, Baranyát, Szerémséget, Palócföldet, Partiumot, Székelyföldet? Mit kezdünk az ott élő 6 millió románnal, 5 millió szlovákkal, 4 millió szerbbel? Hogyan értetjük meg magunkat velük? Finnországban mindenkinek kötelező megtanulni svédül, és fordítva is, Svédországban finnül. Ez arrafelé természetes. És ez egy igazán baráti lépés lenne, megtanulni egymás nyelvét.
forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!