Kézipoggyász-ryanair? Segítség!
Életemben először fogok repülni és a ryanair társasággal. Mivel nincs tapasztalatom e-téren, itt olvasgattam, illetve légitársaságok honlapján, de csak azt értem el vele, hogy jól összekavarodtam.
Másfél hét múlva fogok utazni, és csak kézipoggyászt tervezek vinni. A kérdéseim a következők lennének:
Ha van egy eredetileg 150 ml-es parfümöm, amiből már lényegesen kevesebb van, (100 ml alatt), akkor azt fel tudom vinni?
Saját gyártású szendvicset, vagy akár hamburgert vihetek fel a repülőre?
Hol tudok beszerezni egy 1 literes zárható átlátszó zacskót? Illetve mi számít konkrétan zárhatónak? (pl. amit én összecsomózok is jó vagy az a speciális csak?!)
A telefonom akkumulátorát vagy USB kábelt, eldobható borotvát szállíthatok magamnál?
Köszi a válaszokat előre is!
"Ha van egy eredetileg 150 ml-es parfümöm, amiből már lényegesen kevesebb van, (100 ml alatt), akkor azt fel tudom vinni?"
Nem viheted fel.A vámosok nem fogják méricskélni hogy mennyi fogyott el.100ml-es üveg mehet és kész .Ha az tele van vagy üres nem számít.
"Saját gyártású szendvicset, vagy akár hamburgert vihetek fel a repülőre? "
Igen,felvihetsz.
" Hol tudok beszerezni egy 1 literes zárható átlátszó zacskót? "
Akár a reptéren is tudsz venni,de vannak üzletek ahol kimondottan árulnak ilyen utazási zacskókat.(én például drogériában vettem anno annak idején.Kértem hogy olyan zacskót adjanak amit utazásnál használunk.
"A telefonom akkumulátorát vagy USB kábelt, eldobható borotvát szállíthatok magamnál? "
Telefon akkumulátorával nincs gond.Azt viheted.Sőt inkább mindig is kézipoggyászban legyen.De a borotvát felejtsd el.Azt nem engedik.
Minden úgy van, ahogy az első leírta. A zacskóra reagálnék csak. Egy közönséges 100 forintos boltban, vagy szupermarketben is árulnak zárható zacskókat. (mondjuk nem darabra, ami gond lehet) Tipikus uzsonnás zacskó is megfelel, a lényeg, hogy össze lehessen húzni a száját.
Ha utána nézel neten, pont a múltkor találtam olyan helyet, ahol ilyen átlátszó zacskót árultak 4 db 100 ml-s üvegecskével, amibe azt tölt az ember, amit akar. Kb 2000 ft volt. Szerintem egy utazásért nem éri meg, de ha többet tervezel, akkor mindenképpen. :) 2 pumpás üvegcse volt benne, így parfümnek is tökéletes. (bár abból is lehet 100 ml alattit kapni, ha nélkülözhetetlen)
Zacsit nehogy vegyél, azt mi adunk (Budapest Airport)!
Egyébként általában bármi megteszi, nem ez a lényeges.
A parfüm kiszerelése 150ml- emiatt nem vihető. Ugyanez vonatkozik az innivalóra is, ha fél deci van egy literes kólásüveg alján -akkor is a flakon kiszerelése számít - tehát nem vihető.
Szendvics, hamburger mehet.
Az elektronikai cikkeket célszerű a kéziben vinni - tehát aksi, kábelek, laptop, fényképezőgép, kamera, telefon, ipad, vinyó, stb. mind rendben.
Borotvát vihetsz, de zsilettpengét nem. Eldobható borotvával mi kárt tudnál okozni? Nagyon sokan visznek, és rendben is van.
A Budapest Airport honlapját tessék nézegetni, vagy őket felhívni, kérdezni, vagy engem, mert ez a szakmám. :-)
Jó utat!
mi ez az 1L-es zárható zacsi? mihez kell ez?
csak mert 3hónap múlva én is ryanair-rel repülök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!