Miért van a kamionosokkal szemben általános ellenszenv az emberekben?
"Ausztriában, Olaszországban miért nem mennek tönkre??? "
"Az említett helyeken kötelező a kamionok tehervonaton való szállítása határtól határig"
Te sem hagyod el az országot.Ha elhagynád és járnál az említett országokban nem írnál ekkora hülyeséget.
Nagyon sok esetben az idióta hétvégi "sofőr" a hibás,csak a médiának köszönhetően mindig úgy mondják be a hírekben: - Kamion ütközött személyautóval.Még akkor is ha a személyautó ittas,drogos vagy a hétvégi vezetője a hibás.
Nem sok köz van a kérdéshez, de felmerült: miért nem mehet be az áruházi parkolóba – kaját venni. Válasz is volt erre, súly, helyfoglalás.
Csak az a baj, hogy pl. a maglódi Auchan parkolójában is gyakran látok 7-8 kamiont, amelyek vezetője ott pihen vagy ott várakozik a kamionstop idején. Mint most is az ünnep miatt. Tehát nem vásárolni ment be, hanem akár másfél napot is ott tölt.
Nem Ifáról szól a kérdés, nem is általában teherautókról, hanem kifejezetten kamionokról. Amikor a nullás 110-es szakaszán 110-el (gps szerint, belső órám 118 körül jár) alig tudom megelőzni, akkor szerinted mennyivel megy? Amikor egymás mellett mennek azonos sebességen olyan helyen is időben, ahol és amikor nem is előzhetnének, akkor te sem dobsz csókokat nekik. Amikor úgy fognak előzésbe, hogy vészfékezned kell, hogy ne vasaljon ki, akkor te biztosan kedvesen mosolyog rájuk. Amikor maxon mész a külsőben és tol, nem különben. Amikor szorosan egymás mögött mennek hosszú sorban, s nem tudsz lehajtani miattuk, mert bent ragadtál, az is szeretni való.
Félreértés ne essék! Nem vagyok elfogult, vagy legalábbis nem jobban, mint más autósokkal szemben. Csak a kérdésre próbálok válaszolni, miért nem szeretik az emberek a kamionosokat az utakon.
Megint a szöveg nem értése. Ez nem az én hibám.
Semmi bajom a szabályosan előzővel és semmi bajom a szabályosan bolyban haladókkal. Tetszik tudni, az előzéshez öt alapfeltétel kötődik. Az egyik a sebességkülönbség. Nem tarthat percekig. Nem előzhetek 92-vel olyan járművet, amelynek a sebessége 90. Ha a limiten beül vagyok, akkor legalább 105-108 km/h kell.
A másik: menetoszlopban úgy haladhatnak, hogy közéjük még beférjen valaki, hogy ki tudjon menni, illetve biztosítani kell ezt a lehetőséget, akár lassítással is.
Nem is tudom hol kezdjem..
Miért ne mehetnének be a nagy áruházak parkolóiba?Nálunk a lakótelepen is áll néha 2-3 nyerges kamion, mert ott laknak, és semmi nem tiltja hogy behajtsanak.(Megyeszékhely)
A nagyobb baj a sietés, és a sebességhatárok be nem tartása.Litéri dobálós esethez visszatérve:50 és 70 es táblák vannak 4-500 méterenként.A kamion ezt betartotta? 200% hogy nem, hanem 70-80-nal végigázolt a településen.80-nál le kellene szabályoznia a sebességlimiternek, de többször mentem GPS-szel 90-100 közötti tempóval kamion mellett!Siet a családjához..Jó vicc! Én is siethetnék bárhová ezen az alapon nem?Mégis megbüntetnek ha a KRESZ-t áthágom és rajtakapnak.Senkit nem érdekel ha időre mennek és egy egész családot legyalulnak az úton, és 1-2 árva gyerek marad utánuk nem?Na ugye..Ha sietni akarnak menjenek szépen megkülönböztetett jelzésű autót vezetni.De egyébként nem kell sajnálni őket, mert senki nem tartott pisztolyt a fejükhöz hogy ezt a hivatást válasszák.Lehet menni robotolni 2-3 műszakba egy gyárba havi nettó 70 ezerért is.Tisztában voltak azzal mit vállalnak, és ahogy a mondás mondja, ha nem megy nem kell erőltetni.
Nálunk a raktárba viszonylag nyugodt sofőrök pakolnak nap mint nap, de találkoztam olyannal is akivel majdnem verekedésre került a sor úgy viselkedett..
Akik mellettük szóltak köszönöm, akik ellenük....hagyjuk.
Sajnos sosem fog megváltozni egyes emberek véleménye a kamionosokról? Miért?? Mert az emberek birkák.
Én apukám kamionsofőr. 22éves vagyok, úgy nőttem fel, hogy sosem volt itthon. Nem tudom kedves "hülye kamionosok" felszólalók, nektek milyen lett volna az, ha apátokat kb 3-4hetente, egy max két napra láttátok volna????
Mindenről lemaradt, nem látott a sulis szerepléseken, volt, hogy a karácsonyt is a kamionban kellett töltenie.
Ne válassza ezt a szakmát? És ha más nem volt???? Nem mindenki lakik ám városban, és nem mindenkinek adatik meg az, hogy jó munkahelye legyen. És ismétlem magamat, HA ŐK NEM LENNÉNEK NEKTEK NEM LENNE KAJA AZ ASZTALOTOKON. Ezt miért nem lehet megérteni???
Parkolás az áruházakban. A legnagyobb balf*sz volt az aki kitalálta, hogy nem mehetnek be. És úgy őszintén akármilyen nagy áruház mellett a forgalmas úton hol a csudába álljanak meg? Akkor meg az lenne a bajotok, hogy ott kell kerülgetni... Sztem minden hipermarket nagy áruház akármi előtt VAN annyi parkolóhely hogy személyautóval 100 hely közül is nyugodtan lehessen válogatni. Miért zavar benneteket, hogy ők is akarnak enni, és ők is akarnak vásárolni???? Úgy sem oda fognak menni a bejárat elé, hanem a (régen) számukra kialakított helyre parkoltak.
Érdekes az is hogy a buszok ilyen alapon miért nem szúrják a szemüket??? Azok is nagyok, nehezek, és baromi nagy helyet elfoglalnak.... kva sok hülye túrista kiszáll belőlük, és ők is bemennek vásárolni...ilyen alapon ők miért állhatnak meg??? A sok hülye túrista...cszhö... hogy képzelnek ilyet éhesek...ki hallott már ilyet??
Előzés: Drága okos emberek ott fent pesten kitalálták azt is egyem a zuzájukat, hogy nem előzhetnek... IGEN.... csak amikor a papi meg a mami évente egyszer előveszik a kocsit a garázsból és felhajtanak az autópályára, és mennek 60nal...akkor a kamionos is menjen mögötte 60al???? és akkor mekkora konvoj alakulna ki szerintetek? Mert szééépen feltorlódnának.... Erre megint nem gondol senki.
Vagy mi van akkor, ha a kamionosok között is van valami nyomi, mert ott is vannak n em mindegyik angyalka én ezt egy szóval nem mondtam, és mondjuk az az egy nyomi, nem akarja nyomni 90 el, csak 75 el döcörög, a másik meg menne mert IDŐRE!!!!! kell odaérnie a fel illetve lerakóra.... hmmmm??????????? erre megint nem gondol senki.
És mikor kimegy akárki elé mert előzni akar, akkor mivan? van fék azokon a szerencsétlen technikákon nem??? azért találták ki hogy rálépjünk ha kell. És ha a szőke bombázó cicababa szerencsétlenkedik előttetek az nem baj ugye? De ha kamionos szőke maca...az már menjen a búsba, mert minek jött ki elém a szarjával. Nevetséges.
És mert megint a kamionos tehet mindenről, minden balesetet a kamionosok okoznak.. Nem feltétlen. Csak a média és az emberek egyből azt mondják, hogy a kamionosok...mert .... a többit pedig már mindenki tudja.
Szóval most lehet engem lehurrogni, meg anyázni, meg akárhova elküldeni. Tisztában vagyok vele, úton útfélen ezt hallani, a suliban ezt tanítják, hogy a zaj a kamionosok miatt van, a légszennyezés a kamionosok miatt van, az utakat a kamionok teszik tönkre bla bla bla.....
Szégyen, hogy ma még itt tartunk.. de tényleg.
Csak az a baj, hogy amikor pl meghal az utakon egy kamionos akkor arra miért nem gondol senki, hogy neki is ugyanúgy otthon marad két árva pici gyereke, akik soha többet nem látják az apukájukat, mert egy idióta személyautó nem tartotta be a szabályokat. PONT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!