Miért nem szabad a repülőn bekapcsolni a mobiltelefont?
Azért nem szabad mobilt használni pontosabban még bekapcsolni sem, mert egyből megpróbál a készülék bejelentkezni egy cellára és a telefon által kibocsátott 800 vagy 1800 MHz-es erős rádióhullámok megzavarhatják a repülőgép elektronikus rendszereit. Bár elég védett az ilyen zavaroktól a repülő elektronika de ha mégis valami baj lenne úgy 10 ezer méter magasban, annak senki nem ürölne.
Például benzinkútos sem azért tiltják mert berobbanna a benzingőz, hanem a kútfej elektronikáját zavarhatja össze a telefon erős elektromágneses sugárzása és véletlen ingyen tankolsz! (Vagy drágábban!)
Azért fényképezhetett, mert sok telefonban van már repülő-üzemmód, ami azt jelenti, hogy a telefon rész nem üzemel (úgysincs térerő 10ezer méteren) de lehet rajta zenét hallgatni, játszani, filmet nézni, szövegszerkeszteni ,fényképezni, stb...
De egyébként is biztos sokan bekapcsolták már a telefonjukat repülőn és én még nem hallottam olyat, hogy bármit is megzavart volna.
Az tény, hogy fel- és leszálláskor minden elektronikus eszközt kikapcsoltatnak, még az mp3 lejátszót is.
A telefon kérdése nekem egy kicsit túlzott elővigyázatosságnak tűnik.
Gondoljatok bele, manapság mindenhol elektronikus dolgok, számítógépekkel vezért eszközök vesznek minket körül. Ha az lenne bent a logika, hogy nehogy üzemzavart okozzon, akkor sehol nem szabadna mobilt használni, mert bárhol vagy, valamit elronthatnál vele!
Egyébként meg vannak már olyan járatok, ahol engedik használni a telefont repülés közben. Ezek nem új gépek, ahol esetleg valami más lenne a fedélzeti technológia, szóval szerintem kezdenek rájönni, hogy egy kicsit eltúlozták!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!