Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Malév beleköt néhány plusz...

Malév beleköt néhány plusz centibe kézipoggyászoknál?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem találok olyan kisméretű bőröndöt, ami ne haladná meg a maximum méretet, a kerekek miatt 1-2 centivel mindegyik túllóg minimum. Mennyire veszi ezt komolyan a malév, illetve bármely más nem fapados járat?

Tudom, hogy lehet kapni kifejezetten ekkora táskát mondjuk samsonite-nál, de ennyi pénzt nem szeretnék rászánni egy olyan bőröndre, amit két évente egyszer használok max. Egyszerűen bárhol nézek, sehol máshol nem lehet kapni egy alacsonyabb árkategóriás jó méretekkel rendelkező kis bőröndöt. 2-3 centin kötekednek vagy ennyire ezért nem aljasok? :)

2011. júl. 16. 01:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
47%
Biztos, hogy beleköt, mert ami a keretbe nem fér bele, az az ülések fölötti szekrénybe sem, és ez kavarodást okozhat. Elég sok ember meg tudja oldani, hogy megfelelő méretű táskába vagy bőröndbe csomagol. Próbáld meg te is, hátha sikerül.
2011. júl. 16. 02:15
 2/16 anonim ***** válasza:
55%
ALJASOK???? Mert van egy határ, amihez ragaszkodnak? Nem kötelező neked velük utazni. De áruld már el, hogy ha pl szekrényt veszel a 2,5m belmagasságú szobádba, akkor a 2,53cm az befér? Végülis csak 3 cm....
2011. júl. 16. 07:02
 3/16 anonim ***** válasza:
45%
Egyszer én is jártam így. Nemes egyszerűséggel kiszedtem a kerekeket és mindjárt felvihettem a gépre. A kérdésedre a válasz, igen beleköt és nem csak a Malév.
2011. júl. 16. 07:30
 4/16 anonim ***** válasza:
45%

Ahogy írták, a kézipoggyász méret betartása a poggyásztartó miatt fontos. Tudod, nem véletlenül van ott a jelzés

[link]

Ha nagyobb, akkor feladod csomagként, ennyi.

2011. júl. 16. 07:37
 5/16 anonim ***** válasza:

Ezek a méretek azért vannak, mert az utastérben a poggyásztartóba bele kell férnie, vagy az elötted lévö ülés alá. Csak úgy nem maradhat a börönd, mert ha fent pl egy lyuk lesz a gépen akkor elkezdenek szállni a cuccok és nem az a halálos hogy lyuk van hanem a szálló dolgok fejbe veri az embereket.

Ha nem fér bele, és a check-in-nél nem szolnak, vagy ott eltitkolod, akkor elviszik a beszálláskor a raktérbe. Èn mostnában babakocsival repülgetek (kislányommal) és azt is a beszálláskor viszik ezekkel a csomagokkal. Viszont ha hosszú az út elég gáz ha a laptopot, könyvedet, fényképezödet elviszik, és ott uncsizol.

Amúgy sima hátizsákot is vihetsz kéziben.

2011. júl. 16. 07:41
 6/16 anonim ***** válasza:

NEM FOGNAK BELEKÖTNI!

Ez csak a fapadosoknál szokás, ahol külön kell fizetni a feladott csomagokért. A csomagtartók jóval nagyobbak, mint a keretek, úgyhogy a fapadosoknál sem a 2-3 centis különbség miatt kötnek bele, hanem kizárólag a pénz miatt.

Egyébként a Tesco-ban most kapni lehet pontokért, kabinméretű Fila kisbőröndöt. Kb. 8000 Ft-ba kerül.

2011. júl. 16. 09:03
 7/16 anonim ***** válasza:
Mi nem bőröndöt, hanem kisméretű utazótáskát használunk kézi poggyásznak, vagy hátizsákot. Ebbe tuti nem kötnek bele.Ha nincs kitömve bárhová befér.
2011. júl. 16. 09:26
 8/16 A kérdező kommentje:

Éppen azért kérdezem, mert 1-2 centiről lett volna csak szó mindegyik kisméretű bőrönd esetében és igen, szerintem már valahol kukakockodás belekötni abba, hogy ez 56 centi magas és nem 55. Persze megértem, hogy a poggyásztartóban el kell férnie, de pl. wizz airnél a hátizsákom pont méret volt és szinte elveszett a poggyásztartóban, nem 1-2 centin múlt volna. (egyéb okokból most kényelmesebb lenne egy kis bőrönd, ezért nem kívánok hátizsákot poggyászként vinni)

Gondoltam náluk is van egy tűrőhatár, amin alul még nem kötözködnek.

Nem 10 centikkel nagyobb bőröndre gondoltam, bár wizznél ez sem volt akadály, akárhányszor utaztam velük mindig volt aki jó méretes bőröndökkel, vagy éppen hatalmas túra hátizsákkal jött fel a repülőre és egyikbe sem kötöttek bele. Persze ehhez már szerintem is pofa kell, de én nem ilyen nagyságrendű különbségre voltam kíváncsi.

A rendes válaszadóknak köszönöm! A tescos fila bőröndön gondolkozom, csak amikor a múltkor láttam kicsit nagynak tűnt szemre. Már elhatároztam, hogy elmegyek és lemérem. Neked van tapasztalatod vele? Belefér a 40x20x55-ös határba? Ha igen, akkor probléma megoldva, gondolkozás nélkül megvenném, mert amúgy jó kis bőröndnek tűnik és az ára is tűrhető pontokkal. :)

2011. júl. 16. 15:09
 9/16 anonim ***** válasza:
Gyorsan lemértem és szerintem az jó méret. Talán a magassága lehet 1-2 centivel több ha a foggantyút is belemérjük, de ezen tutira nem múlik még a fapadosoknál sem. A keret szempontjából a szélességnek és a mélységnek van inkább jelentősége
2011. júl. 16. 16:27
 10/16 anonim ***** válasza:
8x utaztam repülővel és egyszer se mérették meg a kézipoggyászom méretét. Szemre ok volt, én se méricskéltem soha.
2011. júl. 16. 16:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!