Sárospataki helyi járat?
Ez nagyon jó XD
Én csak a vasútállomástól a várig akartam eljutni, de gondolom akkor is fizetnem kell, hogy ha ilyen helyközire szállok fel?
Mivel pataki (is) vagyok, ezért meg kell cáfolnom az első válAszolót, miszerint nincs helyijárat Patakon. Van helyijárat, de a kis távolságok miatt teljesen felesleges rá várni és azzal menni, mivel annyi idő alatt simán odaérsz gyalog! Taxis vállakozó is van: 1! (Tóth Pál 20 373 5864) De szerintem ő se ebből él, mivel szintén a kis távolság, és az itt élők anyagi helyzete miatt az is alig kihasznált.
Hol találsz spataki menetrendet? www.menetrendek.hu
"A kérdező kommentje: Ez nagyon jó XD Én csak a vasútállomástól a várig akartam eljutni, de gondolom akkor is fizetnem kell, hogy ha ilyen helyközire szállok fel?" - MI A FRANCNAK??? [link] szerint 1,2 km, szóval gyalog 5 perc alatt ott vagy és mint ahogy tudjuk, ennyi séta mindenkinek kell! [József Attila utca - Eötvös utca - Hild téren át Rákóczi utca - Szt.Erzsébet utca (haladjon tovább 350 m-t) - MEGÉRKEZÉS! :) ] egyébként meg: [link]
"A helyközi autóbusz közlekedést igénybe vevők száma szinte elenyésző, főként a
külső városrészeken élő, idősebb korú lakosok egy része veszi igénybe. Ennek
elsődleges oka a járatok ritka közlekedése (munkanapokon 2-11 járat indul 1-5
óránként). Ugyanakkor minden jártnak van megállója a városközpontban, miközben
a vasútállomás és az autóbusz pályaudvar is a városközpontban található.
... A leírtakból jól látható, hogy Sárospatakon a közintézmények és szolgáltatások
elérhetősége túlnyomó részt a belvárosra koncentrálódik. A városon belüli viszonylag
kis távolságok miatt ezek elérése a lakosság többségének nem okoz gondot, azonban bizonyos csúcsidőszakokban, a belvárosban való közlekedés jelentősen nehezül."
Sziasztok! Semmi szándékom kétségbe vonni a kedves pataki lakos válaszát, mert ezek szerint én rosszul tudtam. De az nézőpont kérdése, hogy mi van messze, ugyanis egy sárospataki lakosnak - kis csomagokkal, pl. munkából haza- nem hosszú legyalogolni az 1-2 km-t, ugyanakkor ha 1 hétre érkezik valaki nyaralni hatodmagával, kismillió csomaggal - az már meggondolandó!
Mindenesetre kösz a pontosítást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!