Mit gondoltok a " couchsurfing"-rol? Kiprobalnad, esetleg mar ki is probaltad?
Én kipróbálnám szívesen:) Csak sajna nem beszélek nyelveket:( meg azért kéne némi zsé is, hiába ez az egyik legolcsóbb utazási forma.
21/L
couchsurfing...egyszer volt hozzá részem egy "vendég" formájában...jött,találkoztunk,de elvárásai voltak,elvárta volna,hogy etessem,itassam,általa meg nem határozott ideig,ellenszolgáltatás nélkül,ingyen.
Hát ilyesmiből köszi nem kérek.Azt pedig nem említette,hogy visszahívna.De ha lefixáljátok a nyujtott szolgáltatás és a csereszolgáltatás módozatait(a legapróbb részletekig),és ki akarsz menni,de nem hónapokra,akkor jó lehet.
Ennek az a lényege,hogy regisztrál az ember erre az oldalra,és ingyen engedi,hogy valaki nála éjszakázzon 1 napig vagy akár több napig is.De cserébe ő is felajánlja és fogadd téged ha mondjuk te is abba a városba akarsz menni ahol ő él.
Én regisztráltam,hiszen Angliában élek,Oxford mellett.Gondoltam,ez jó ötlet,mert akkor én is utazhatok úgy hogy a szállás megvan oldva.
Jelentkezett egy pár,hogy 3 napra jönnének.Megbeszéltük melyik nap jönnének,és vártam őket.Később jelezték,hogy akkor tuti jönnének,de nem ketten hanem 4-en..majd hogy jó lenne ha fuvaroznám őket,mert fogalmuk sincs hogy jöjjenek Oxfordba.Majd,hogy kaját adunk-e,mert nem készülnek kajával stb..Majd kibökték,hogy nekik úgy lenne jó,ha arra a pár napban üres lenne a lakásunk.HA regisztrált vagy,akkor utána tudsz nézni néha pár utazónak.Utánuk néztem,és kiderült,hogy több panasz volt miattuk.Így nem mentem bele.Bár még nem volt kanapé vendégem,de egy majdnem rosszul elsült kanapévendég miatt,töröltettem magam a programból..Nekem nem kell,hogy szét dúlják a lakásomat.
Ha nem beszélsz nyelveket, akkor még ott a "kis tesó" is:
"mekkora pronyók lehetnek, akik idáig süllyednek ahelyett hogy szállásért fizessenek, ahogy egy rendes kulturált megbízható ember. Igazi olcsójánosok. Utálom a fajtájukat. Ilyeneket miért is engednék be a lakásomba? Másrészt hogy jön valaki ahhoz hogy a lakótársaival szemben megcsináljon egy ilyet, hogy internetről összeszedett random balszafokat hoz be a közös albérletbe? Az emberek pofátlansága elképzelhetetlen mértékeket tud ölteni, teljesen meg vagyok ezen az egészen döbbenve"
Uristen ocsem hat te se mentel at embersegbol, ahogy nezem, es ezek szerint a felfogasod sem jobb. Elmagyarazom tehat neked meg egyszer, szeeeepeeeen laaaasssaaaaan, hogy mi is a clja a couchsurfingnek : egy helyi ember vendegszeretetebol elvezheted a varos nyujtotta adottsagokat, aki tuti, hogy jo tippekkel lat el mind latnivalok, mind ettermek stb. teren. Emellett tuti, hogy nem kell egyedul bolyonganod a varosban, es van egy biztos pont, akihez akarmi problema eseten fordulhatsz. Raadasul a legtobb esetben baratsagok alakulnak ki, es megismerkedhetsz -akar par napra is- egy idegen kultura szokasaival. Mindemellett (es amint latod, nem ez a fo indok!) meg ingyenes is. Ha csak azok az emberek hasznalnak, akiket te "olcsojanos"nak szolitasz, akkor hidd el tizedennyien nem hasznalnak ezt a programot.
Az elobb felsorolt tenyek mellett szerintem l..fasz egy szalloda ridegsege, es a teny, hogy egy kis senki vagyok egy idegen varosban.
Kicsit gondolkodj, mielott pofazol, kedves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!