Külföldön élő magyarok! Hová mentetek ki és miért?
Én tavaly augusztustól élek Németországban.
Jó állásom volt Magyarországon is, jó fizetéssel, amit nehéz volt feladni, de úgy voltam vele, hogy jó munkát még találhatok, de még egy ilyen férfi nem biztos, hogy az utamba akad, aki miatt most itt vagyok. :-)
Kb. 5 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a mostani párommal, aki német, ugyanannál a cégnél dolgoztunk, csak ő Németországban, én meg Budapesten. Most már több, mint egy éve házasok is vagyunk.
4 év távkapcsolat után én költöztem, és minden jól megy, szeretek itt lenni, reményeim szerint nem fogok már visszamenni Magyarországra.
Németet soha nem tanultam iskolában, angolul beszélek, a férjemmel is angolul kommunikálunk, de természetesen rajta vagyok a németen, mert amint lehet, szeretnék dolgozni (van egy ápolónői diplomám, bár az utóbbi években nem ezzel dolgoztam, de hátha itt még hasznát veszem, Magyarországon nem lehetett...).
Tetszik a rendezettség ami Németországban van, és bár azt mondják, hogy a németek hűvösek és távolságtartóak, én ezt eddig nem tapasztaltam, nagyon segítőkészek.
Én is Svàjcban vagyok 8 éve,férjhez jöttem:)
A véleményeket az orszàgrol osztom az elöttem szolokal!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!