Tényleg igaz, hogy aki külföldön él, nem él jobban és már megbánta, de büszkeségből nem jön 'haza'?
Ez marhaság. Chicagoban élek 5 éve és ennyi idő alatt többet elértem és megteremtettem magamnak itt, mint bármelyik korombeli ismerősöm/barátom/évfolyamtársam aki otthon él. S hogy mennyivel van jobb életem? Hetente kb 4szer étteremben eszek (nem gyorsétterem!), mert nincs időm főzni, ha rámjön hétvégén elmegyek Wisconsin Dellsbe kikapcsolódni, vagy akár a Torontoban élő barátaimhoz. Az ünneket tavaly Floridában töltöttem, mert itt roppant hideg volt. Egy év után vettem kocsit amit egyben fizettem ki, mert félre tudtam tenni annyit. 4 éves amerikai kocsi, otthoni szemmel sokat fogyaszt (3500cm2), de kit érdekel mikor másfél napi keresetem elég az egész havi benzinre, ami mellesleg olcsóbb itt mint Magyarországon $1,99/gallon. 2 és fél szobás kertes házban lakom; nem saját, csak bérelem. Kaját nem aszerint veszek, hogy melyik az olcsóbb hanem aszerint, hogy nekem mi tetszik. Röviden ennyi.
Szerintem ismerősödnek kicsit savanyú a szőlő. Lehet nem is kicsit.
A tegnapi kulfoldos kerdezo is te voltal? Mert ott az osszes hozzaszolo, aki kulfoldre koltozott, egyertelmuen leirta, hogy nem banta meg, hogy kijott, es soha nem fog mar hazakoltozni:)))
Gondolom te is kulfoldre vagysz, pakolj, es menj, ne feljel!
Nekem mar csak a gyerekem miatt is megerte kulfoldre koltozkodni, neki sokkal jobb jovoje lesz, mint otthon volt, mar most az altalanos iskolaban jobb.
Szerinted akik kulfoldon elnek, miert nem pakolnak, es mennek vissza Magyarorszagra, csupan buszkesegbol nem lehet megelni kulfoldon. Nem is ertem mirol beszelsz.
Mindenki szinte aki kulfoldon el jobban el... van ismerosom az Egyesult Kiralysagban, Canadaban, Belgiumban... mind frissen vegzett egyetemistak. "diplomas munkanelkuliek" lennenek itthon, de kinn tudnak valamit kezdeni magukkal! En Hollandiaban elek, anyagilag egyaltalan nem bantam meg, de honvagy az azert van. Nincs itt a csalad, baratok, Turo Rudi:) meg egyebek. Viszont szerencses vagyok mert mint kutato lassan koltozhetem haza de a fizumat akkor is a hollandusoktol fogom kapni, es kozben ujra a szeretteim kozott elhetek es elkezdhetem otthon felepiteni az eletemet a magyar viszonyoktol fuggetlenul.
Nem egyedi az esetem, a barataim legtobbje is mind hazavagyik, de nem johetnek haza a szuleik nyakara eloskodni meg 20 evig amig osszekaparnak magyar fizubol egy panelra valot.
Sziasztok!
Én 8 évig éltem külföldön, majd kicsit több mint egy éve hazajöttem. Büszkeség ide vagy oda, a honvágy az honvágy.
Nincs semmi az életemben, amit jobban megbántam volna. A honvágy a illuzio. Borzalmas ere rájönni. Kiábránditó.
Most arra törekszem, hogy valamilyen úton módon visszamehessek. Úgy néz ki, hog sikerül, és biztos vagyok benne, hogy soha többé nem vágyakozom haza. Valszeg azért kellett hazajönnöm, hogy erre rájöjjek. Drukkoljatok, hogy sikerüljön.....:)
Felesleges hazamenni, mert nem tudsz otthon maradni mar. Aki abbol az orszagbol kiteszi a labat, szerintem nem tud mar hazamenni.
Sajnos a honvaggyal egyutt kell elni, de szerintem ennel van sokkal rosszabb dolog is a vilagon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!