Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Tényleg igaz, hogy aki külföld...

Tényleg igaz, hogy aki külföldön él, nem él jobban és már megbánta, de büszkeségből nem jön 'haza'?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm állítja, hogy így van, bár szerintem nem igaz. Tudnátok konkrét érvekkel cáfolni az állítását? Mennyivel van jobb életetek, miért? Mitek van ami Mo.-on nem volt, nem lett volna? Milyen körülmények között éltek?
2009. febr. 27. 06:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia , én nem bántam meg. Skandináviában élek. Én a munaknélküliség miatt jöttem ide ki, a hatalmas adóterhek a semmiért, a röhejes minimálbér, a nem haladás egyről a kettőre, hát ezeket hagytam otthon. És mi az amim itt megvan? Hát munkám, el tudtam helyezkedni a szakmámban, otthon évekig keresgéltem, saját lakásra, esetleg gyerekre esélyem se lett volna. Idekinn is romlott újabban a munkaerőpiac, de jobban úrrá tudnak rajta lenni. Az ismerősödnek igaza van, nem fenékig tejfel idekinn, de ha megdolgozol érte, lehet jól élni. Otthon hiába akarsz dolgozni , vagy egyátalán nem találsz, vagy találsz valami ócska szart minimálbérért, amit soha az életedben nem akarsz csinálni, ha meg becsületesen dolgozol a fizetésed nagy részét elviszi az adó, aztán a többi meg kisnyuszi:( Nesze semmi fogd meg jól, éljél meg belőle. Igazából ez volt a legfőbb indok, hogy eljöttem, és nem tudok, nem fogok egyik napról a másikra élni, egyszerűen nem érzem magam biztonságban!!!!! Egészségügyről meg aztán ne is beszéljünk, neadj úristen, hogy valami komoly betegségem legyen, mer aztán annyi erővel otthon jobb ha felakasztom magam. Ingyenes eü ellátás az háááát......
2009. febr. 27. 07:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez marhaság. Chicagoban élek 5 éve és ennyi idő alatt többet elértem és megteremtettem magamnak itt, mint bármelyik korombeli ismerősöm/barátom/évfolyamtársam aki otthon él. S hogy mennyivel van jobb életem? Hetente kb 4szer étteremben eszek (nem gyorsétterem!), mert nincs időm főzni, ha rámjön hétvégén elmegyek Wisconsin Dellsbe kikapcsolódni, vagy akár a Torontoban élő barátaimhoz. Az ünneket tavaly Floridában töltöttem, mert itt roppant hideg volt. Egy év után vettem kocsit amit egyben fizettem ki, mert félre tudtam tenni annyit. 4 éves amerikai kocsi, otthoni szemmel sokat fogyaszt (3500cm2), de kit érdekel mikor másfél napi keresetem elég az egész havi benzinre, ami mellesleg olcsóbb itt mint Magyarországon $1,99/gallon. 2 és fél szobás kertes házban lakom; nem saját, csak bérelem. Kaját nem aszerint veszek, hogy melyik az olcsóbb hanem aszerint, hogy nekem mi tetszik. Röviden ennyi.

Szerintem ismerősödnek kicsit savanyú a szőlő. Lehet nem is kicsit.

2009. febr. 27. 08:36
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A tegnapi kulfoldos kerdezo is te voltal? Mert ott az osszes hozzaszolo, aki kulfoldre koltozott, egyertelmuen leirta, hogy nem banta meg, hogy kijott, es soha nem fog mar hazakoltozni:)))

Gondolom te is kulfoldre vagysz, pakolj, es menj, ne feljel!

Nekem mar csak a gyerekem miatt is megerte kulfoldre koltozkodni, neki sokkal jobb jovoje lesz, mint otthon volt, mar most az altalanos iskolaban jobb.

Szerinted akik kulfoldon elnek, miert nem pakolnak, es mennek vissza Magyarorszagra, csupan buszkesegbol nem lehet megelni kulfoldon. Nem is ertem mirol beszelsz.

2009. febr. 27. 11:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi is külföldön élünk már 10 éve, saját vállalkozásunk van. Nem hiszem hogy otthon ugyanezzel a munkával meg tudnánk azt tenni, hogy itt is van egy házunk és otthon is van egy (lakáshitelmentes) lakásunk arra az esetre mikor hazalátogatunk. Mert honvágyunk azért van természetesen a család miatt.
2009. febr. 27. 13:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az igaz lehet, hogy nem él jobban, mint itthon, de kint a minimálbérből is tudsz félretenni... Itthon a minimálbérből örülsz, ha megélsz, nemhogy félretegyél.... Nem?
2009. febr. 28. 17:03
 6/10 anonim válasza:
100%

Mindenki szinte aki kulfoldon el jobban el... van ismerosom az Egyesult Kiralysagban, Canadaban, Belgiumban... mind frissen vegzett egyetemistak. "diplomas munkanelkuliek" lennenek itthon, de kinn tudnak valamit kezdeni magukkal! En Hollandiaban elek, anyagilag egyaltalan nem bantam meg, de honvagy az azert van. Nincs itt a csalad, baratok, Turo Rudi:) meg egyebek. Viszont szerencses vagyok mert mint kutato lassan koltozhetem haza de a fizumat akkor is a hollandusoktol fogom kapni, es kozben ujra a szeretteim kozott elhetek es elkezdhetem otthon felepiteni az eletemet a magyar viszonyoktol fuggetlenul.

Nem egyedi az esetem, a barataim legtobbje is mind hazavagyik, de nem johetnek haza a szuleik nyakara eloskodni meg 20 evig amig osszekaparnak magyar fizubol egy panelra valot.

2009. márc. 1. 09:40
 7/10 tade ***** válasza:
100%
Szia. Egyetertek az elozo hozzaszolokkal. En Olaszorszagan elek, es jobban elek. A fizetesem felet meg tudom sporolni, vagyis meg tudnam ha mondjuk neha nem koltenek markas ruhakra, amit otthon egy fizetesbol nem tudnek megvenni. El tudok ugy menni hetvegen etterembe, vagy kirandulni, hogy nem kell azon paraznam masnap mit eszek. 1 evben meg tudok engedni magamnak, hogy nyaron elmenjek egy hetre valamilyen szep tengerpartra es telen 1 hetre az alpokba. Otthon erre evekig kellene sporolnom, vagy talan sosem jutnek el ilyen helyekre. 1 ev alatt ossze tudtam sporolni annyi penzt, hogyha most behalna a kocsim siman tudnek venni egy masikat. Bar az is igaz, hogy a munkatempo is kemenyebb, sokkal tobbet varnal el toled, es sokkal jobb minosegben, mint otthon, de ezert meg is fizetnek. Nekem is van honvagyam, mert a szuleim, barataim mind otthon maradtak, de ugyanakkor itt van velem a kedvesem, az itteni barataim, es nekem ez eleg. Hianyoznak az otthoni etelek, illatok, tajak, igy probalok legalabb 1 evben 3szor hazamenni, es nagy kirandulasokat tenni a regi helyeken. Nem bantam meg, hogy kijottem.
2009. márc. 1. 11:19
 8/10 anonim válasza:

Sziasztok!

Én 8 évig éltem külföldön, majd kicsit több mint egy éve hazajöttem. Büszkeség ide vagy oda, a honvágy az honvágy.

Nincs semmi az életemben, amit jobban megbántam volna. A honvágy a illuzio. Borzalmas ere rájönni. Kiábránditó.

Most arra törekszem, hogy valamilyen úton módon visszamehessek. Úgy néz ki, hog sikerül, és biztos vagyok benne, hogy soha többé nem vágyakozom haza. Valszeg azért kellett hazajönnöm, hogy erre rájöjjek. Drukkoljatok, hogy sikerüljön.....:)

2009. márc. 4. 11:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Felesleges hazamenni, mert nem tudsz otthon maradni mar. Aki abbol az orszagbol kiteszi a labat, szerintem nem tud mar hazamenni.

Sajnos a honvaggyal egyutt kell elni, de szerintem ennel van sokkal rosszabb dolog is a vilagon.

2009. márc. 4. 16:25
 10/10 tade ***** válasza:
100%
Fuu. AZ utolso elottivel nagyon egyetertek. Nalam is voltak idoszakok, hogy ugy voltam, nem birom tovabb, haza akarok menni, mert egyszeruen hianyzik minden. Meg most is honvagyam van, de tudom, ha hazamegyek, akkor meg a mostani eletem hianyozna. SZerintem van egy pont, amikor mar nem tudnal hazamenni, mert megszoktad a kulfoldi eleted. Nem azt mondom, hogy nem tudnad ujrakezdeni otthon...de megis annyi ido eltelik kulfoldon, annyi minden megvaltozik benned, hogy rajossz, mar nem tudnad feladni csak a honvagy miatt.
2009. márc. 6. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!