Melyek azok a dolgok amiket mindenképp magunkal kell vinnünk ha egy hosszú kerékpártúrára megyünk? (pl. körbejárjuk Magyarországot)
Figyelt kérdés
2011. jan. 17. 12:35
2/4 anonim válasza:
Először is minél kevesebbet! Rengeteget számít a súly. Ruhából a legminimálisabb és esőköpeny. Néhány szerszám és pótalkatrész (bowdenek, belsőgumi), egyeztessenek a résztvevők, hogy ki mit visz, felesleges pl. 5 kombinált fogót és pumpát cipelni. Élelmiszert nem érdemes cipelni Magyarországon általában néhány km-n belül van bolt, étterem.
3/4 anonim válasza:
igen, szerszámokból osszátok el ki mit hoz, pumpa és pótbelső legyen, bowden (én egy-egy váltó és fékbowdent szoktam rakni), imbusz, laposfejű, küllőkulcs meg ami még kell. Láncbontót is szoktam vinni, de szerintem felesleges, inkább előtt nézzétek át a láncot. Ruhából tényleg minimális, esőkabát, fehérneműből (alsógatya, zokni) viszont mehet 1 váltás/nap minimum. Sapka sem árt, tűző napon sokat segít, ha bevizezitek és felveszitek. Szemüveg is jól jön a nagyobb lejtőkön a könnyezés ellen. Víz mindig legyen nálatok, de mindig csak 2-3l, útközben akárhol tudtok venni. Ételt sem érdemes cipelni, mert nehéz és még meg is romlik. Májkrémből és zacskós Maggi/Knorr cuccokból szoktam nagy tételt vinni, azok kihúzzák két hétig is a táska alján. Szemeteszsák! Nem csak szemétnek, bármikor jól jöhet, nagy esőben ráhúzva a cuccra, stb. Kábelfogó! Sokmindent vissza lehet hozni vele a halálból, legalábbis a következő bringaboltig. Lámpa és mellény! Előfordulhat, hogy nem értek a napi célhoz világosban, nincs szarabb, mint tök sötétben tekerni, főúton meg főleg. Veszélyes is. Úgy pakold össze a cuccod, hogy utána még legalább 2x szelektálj, hogy biztos szükséged van-e a cuccokra. Én pl. két hetes túrát 2 rövidgatyával, 4 pólóval, esőkabáttal és egy cipővel húztam ki. Meg volt egy fürdőgatyám is strandoláshoz és egy nagy törölközőm meg egy kéztörlő.
4/4 anonim válasza:
Minisátor, hálózsákkal. Könnyebb kétszemélyes sátrak már 1,5kg körül is vannak. Nem kell minden este szállodázni :)
Próbáljárok a csomagokat erőnlét és súly szerint elosztani, az erősebb, rutinosabb emberek vihetnek kicsit nehezebb vagy nagyobb cuccokat. És, ahogy már előttem is írták, egyeztessetek, nem kell mindenből mindenkinek hoznia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!