Angliai magyarok! Havi 2000 Fontos fizetés mennyire számít jónak ott? Kényelmesen meg lehet élni ennyiből?
Most nem azért, de ahogy én felfogtam az eddigi válaszokat, senki nem írta azt, hogy sokan élnek a minimálbéren, illetve hogy az átlag fizu a cirka 850 font minimálbér, hanem arról volt szó, hogy az átlag nanny/au pair fizetés 6-800 font körül van, illetve, hogy a létminimum az a 850 font. :D
Hogy kényelmesen meg lehet e élni 2000 fontból? Az jó fizetésnek számít, de nem mindegy hányan vagytok rá, (pl egy 4 fős családnak már lehet, hogy nem a legideálisabb havi bevétel), meg milyenek az alap igények (mondjuk aki hetente szeret fodrászhoz járni, és jár is, vagy csak egy bizonyos márkát hajlandó hordani stb.), akkor ugye kevesebb marad a 2000 fontból, mintha csak félévente jár fodrászhoz, vagy nem ragaszkodik a márkás cuccához (csakhogy a példánál maradjak)
Attol függ h egyedül élsz kint vagy van lakotársad.Meg hogy melyik területen élsz.Haverom kint volt egyedül és alig tudott félretenni pedig nem költekezős.Az édesanyám kint él 6 éve az élettársával,ők ketten jól kijönnek és félre is tudnak tenni.Sajnos a szállás elég drága,és egyedül is sok helyen annyi mint két embernek.Ha kel utaznod akkor bérlet.
Szóval jol át kell gondolni.HA nem egyedül mész akkor oké.
Köszi az eddigi válaszokat!
Amúgy informatikai szakterületen belül tapasztalt CISCO CCNA szakember keres olyan 25000 Fontot évente azt hallottam, tehát havonta olyan 2000 Font körül van ez.
Lehet hogy én éleszek az első, aki nem áradozik az összeg hallatán, de informatikusként ez nem sok sőt, mondhatni induló összeg ez a 2000/hó. Igaz, ha csak CCNA-d van akkor ennek ez az tarifája. Persze, ezt jobb helyen bizonyítani is kell, mert a tapasztalat és gyakorlat sokkal többet ér a papírnál. Ha esetleg CCIE szinten vágod a Cisco-t, csak nincs róla papírod, de gyakorlatban be tudod mutatni, akkor az hamar 5-6ezres/hó fizú is szóba jöhet.
Viszont, ha még nem dolgoztál Angliában, nem beszéled jól a nyelvet és gyakorlatod nincs a networkingben, csak a papírod, akkor még a 2000 is sok lehet.
Itt vannak a legjobb angliai fizetések, ehhez hozzá hasonlíthatod a havi 2000 fontot, aztán eldöntheted hogy ez mennyire számít jónak.
Régi kérdés, de azért hátha érdekel:
1) az én baráti körömben nem divat a minimálbér, mi mind jól keresünk értsd havi 1500tól és rengeteg cégnél járok a munkám során ahol szintén nagyon jó pozícióban dolgoznak emberek jó pénzért.
Tehát, hogy mi az átlag, az nézőpont kérdése
2) a 25000/év fizetés nem olyan húde hatalmas. Az angol átlat 28-29 körül van jelenleg. Ennek a havi nettója 1662 font. Mondjuk alapvetően nem rossz, ebből már ki lehet jönni. Akár úgy is hogy saját kis lakást bérel az illető.
Viszont IT területen siralmas. Ott az átlag 40 körül van és persze végzettségtől, tapasztalattól függ, hogy ez hova megy fel.
3) az hogy egy brutto nettoja mennyi itt tudod megnézni: [link]
régi kérdés, de válaszolok:
2000 fontból elég szűkösen lehet megélni. ha találsz lakótársat akkor az albérlet kb 500-800 font, erre jön a kaja, ami napi 30 font legalább, így jóindulatúan 600 fontod marad a rezsire és egyéb kiadásokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!