Aki külföldön lakik hová ment? Mikor? Nehéz volt letelepednie? Mit dolgozik? Milyen a fizetés? Hogyan kezdett kint új életet?
Spanyolországba, mert én spanyol szakon végeztem ill. régóta különösen vonzanak a spanyolok, magyarországról meg mindenképpen szabadulni akartam, nem akartam ott megkattanni,
hát aztán itt sincs kolbászból a kerítés, de legalább megfizetik ha dolgozik az ember
amúgy egészségügyben vagyok és persze sokkal többet mint magyarországon kapnék ezért
a kezdet meg nem volt nehéz mert aranyosak, és amúgy is voltak már itt ismerőseim, de úgy voltam vele, mindegy milyen nehéz lesz, itt csak egy választás van, eljönni onnan, és eszem ágában nincs vissza menni, itt olyan furcsán normálisak a legtöbben, nem találkozom folymataosan a speciális magyar elmebeteg emberekkel
"én is kihúznák,már kezdek is lassan nyelvet tanulni"
Előbb a magyarral kellene közelebbről megismerkedned, akkor biztosan jobban éreznéd magad... kihúzNÁK, az b*szki. :O
USA-ban élek.
3-dik válaszoló voltam.
Dettó, csak Anglia/London.
Nem az anyagiak miatt éri meg eljönni otthonról, hanem a nyugalomért! Mindent megér!
Apukám az élettársával vágott neki Franciaországnak. Két éve keresnek állást, az ember azt gobdolná hogy könnyű dolguk lesz, mert a nő anyanyelvi szinten beszél franciául és ráadásul 10 évet élt kint. Egy francia élelmiszer áruháznak a beszerzője volt itthon és megkérte a főnökeit hogy segítsenek neki a cégen belül maradni kint. Természetesen úgy tettek neki keresztbe ahogyan csak lehetett. Egy hónapja kimentek két hétre, hogy nem érdekli őket, ha alkalmi munkákból kell élniük egy darabig akkor is kinn maradnak. Apukám jelenleg a kukoricásban dolgozik,
élettársa csirkét csomagol (kb. 1500 euró nettót keresnek együtt, ez már eleve több annál, amennyit itthon kerestek viszonylag színvonalas munkahelyen), de reménykednek, mert szeptembertől lesz végre rendes állásuk. Egy statisztika eredménye az volt, hogy 100 önéletrajzot kell elküldened ahoz, hogy 1 helyre tökéletesnek találjanak. Nem tudom hogy mi lesz velük, mert fizetniük kell az itthoni hiteljüket, de egyenlőre (lekopogom) bírják.
De a lényeg az, hogy BOLDOGOK!!!! Délen laknak varázslatos helyen és hisznek abban hogy sikerülni fog, bármennyire is nehezen indultak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!