Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Légnyomás miatt fül fájás...

Légnyomás miatt fül fájás repülőn! Mivel tudnám csillapítani?

Figyelt kérdés
esetleg gyógyszer,vagy valami más? pia jó rá? egyáltalán szabad inni gépen?
2010. nov. 7. 19:41
 1/9 anonim ***** válasza:

rágózz. ha mégis bedugul a füled fogd be az orrod és fujd ki a levegőt.

meg próbálhatsz ásítani meg simán nagyra tátani a szádat, de az első kettő a tuti kombó :)

2010. nov. 7. 19:44
 2/9 anonim ***** válasza:
rágó, cukorka, sok nyelés, orrfújás
2010. nov. 7. 19:46
 3/9 anonim ***** válasza:
A rágózás tényleg segít. Tapasztalat.
2010. nov. 7. 20:07
 4/9 A kérdező kommentje:
köszike az infokat!a nyeléssel nem értem el semmit múltkor ,rágózni nem probáltam ,remélem segít. alkohol nem megoldás?
2010. nov. 7. 20:11
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
nem
2010. nov. 7. 20:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen HATÉKONY megoldás, a már említett orrbefogás, majd fújás, addig amig a nyomás ki nem egyenlítődik! Többször is, akár 10 percenként!
2010. nov. 7. 20:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is folyton bajom volt vele, aztán egyszer csak hozzászokott a fülem a leszálláshoz.

De addig is, nekem egyetlen igazán jó módszer volt: meleget a fülre. Egyszer a stuardessek adtak két meleg zsemlét, hogy tegyem a fülemre... ez volt az egyetlen, amivel segíteni tudtak és tényleg segített. Sajnos a rágó, cukorka, orrbefogás nálam nems egített, mert nem tudtam folyamatosan nyelni és/vagy kifújni a levegőt és az üresjáratok között csak tovább dugult. Szal az állandó meleg talán ezért volt hatékonyabb.

Nem mondom, hogy vigyél két meleg zsemit, de leht kapni ilyen cuccokat, amik maguktól melegednek. Esetleg legyen nálad ilyen és szorítsd a füledhez.

2010. nov. 7. 21:11
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi mégegyszer,a stuardessektől nem biztos,hogy csak meleg zsemlét kérnék,de tetszik az ötlet,biztos segítenek,hogy meleg "zsemlkhezz" jussak:-)tetszik
2010. nov. 8. 19:50
 9/9 anonim ***** válasza:
nekem is sokáig bajom volt vele, iszonyatos volt....,aztán először akkor nem fájt a fülem, mikor repülés előtt fülsprayt használtam...lehet nem az segített, mert legközelebb megint fájt...atzán összeszedtem egy fülgyulladást, kigyógyultam belőle antibiotikummal, fülcseppel, és azóta egyszer sem fájt a fülem leszálláskor....de azért inkább két meleg zsemit szedj össze, ne egy fülgyulladást...:-)
2010. nov. 9. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!