Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Általános jelenség hogy az...

Általános jelenség hogy az utazási irodák már bejáratott ismerős turistalehúzó helyekre viszik az utasaikat?

Figyelt kérdés
Nekem sajnos volt egy ilyen tapasztalatom. Pedig általánosságban kedvelt és népszerű iroda, és egész évben teltlétszámos utazásaik vannak.
jan. 14. 19:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Igen. Ebből élnek.
jan. 14. 22:09
 2/12 anonim ***** válasza:
39%
Az irodák az átlagemberekből élnek, márpedig nekik általában erre van igényük.
jan. 14. 23:01
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
De most miről beszélünk pontosan? Mert a látványosságok adottak, ott nem nagyon lehet variálni. Útközben szar étteremnél állt meg a busz? Vagy mondjuk tevegelés a sivatagban, és drágább mint a másik?
jan. 14. 23:45
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Előfordul. Korábban voltunk görögöknél, ott helybe mindig befizettünk ilyen 1 napos kirándulásokra. Egyszer megálltunk ilyen önkiszolgáló éttermnél, hogy az milyen jó, és ott ebédelhetünk.

Kb ócska menzakaja volt mind. Pl. bolognai spagettiként paradicsomos tészta, meg ilyenek, akkoriban 10 euróért.

Este a szállás környékén akkoriban az éttermekben ennyiből degeszre ettók magunkat, és még a sör is benne volt.

jan. 15. 00:27
 5/12 anonim ***** válasza:
36%
Az utazási irodák a meglévő igényekre építik az üzletet. Az igények az elérhető szolgáltatások szerint alakulnak. :-)
jan. 15. 09:13
 6/12 anonim ***** válasza:
76%
Minden turisták által ostromolt hely "lehúzós". A Szabadságszobortól kezdve a London Eye-on keresztül a Kolosszeumig minden. A taxi, a hajókirándulás, a városnéző hop-on hop-off buszok, a karácsonyi vásárok, a tevegelés, az autó kölcsönzés, a csilliárdos szállodák... minden túl van árazva.
jan. 15. 19:16
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a kontextusban értelmetlen a "turistalehúzós" kifejezés használata.

Szerintem az ott kezdődik, hogy egy Váci utcai étterem hostessekkel csalogat be kóborló turistákat és ott 11.000Ft-ért tesz eléjük egy középszar menzai szintet képviselő rántott húst, vagy épp egy sztriptízbárban ugyanezek kapnak egy 800.000Ft-os számlát, mert hoppá, a táncos hölgyek épp másfajta italt kértek véletlenül.

Ez a lehúzás, nem az, hogy bejáratott, átlagos szintet stabilan hozó helyekre viszi a csoportokat egy cég. Nyilván egyetlen irodának sem célja, hogy az utasaik átverve érezzék magukat, mert akkor soha nem utaznának velük többet.

Amikor én utaztam irodával, nem éreztem átverve, lehúzva magam. Nyilván egyedül ugyanazt az utat kevesebből is ki tudom/nám hozni, de pont az a szolgáltatásuk lényege, hogy ne kelljen. Aki akar, az csak fizet és "beleül a jóba".

jan. 16. 12:11
 8/12 anonim ***** válasza:
Általában igen.
jan. 17. 09:44
 9/12 anonim ***** válasza:

7 kit mennyire lehet lehúzni. Nyilván egy görög buszos utazáson nincs értelme 800 ezer forintos számlával lehúzni a paraszot, mert nem fog tudni fizetni.

Ott elég, ha 30 embert bevisznek valahová, ahol 10 euróért rendes bolognai helyett kap valami ócska paradicsomostésztát, ami 5-öt sem ér.

jan. 17. 09:48
 10/12 A kérdező kommentje:

A konkrét eset:

A szervezett programoknál minden utazási turnusban kötelező elem, hogy az idegenvezető elvisz a csoportot egy boltba, ahol általában be tudnak tankolni az utazók szuvenírből az otthoniaknak, és be is dőlnek ennek. Nyilván van egy kis bemutató, kóstoltatás és társai. Meg ilyen mennyiségi kedvezmény olyan akció stb...

Jól bevásárolnak a rokonságnak, mamának, sógornak, szomszédnak. Aztán ha elmennek két méterrel arrébb a többi környékbeli üzletbe, ami ugyan azokat árulja, rájönnek hogy bármelyikbe jóval olcsóbban kapták volna meg ugyan azokat a dolgokat.

De nyilván általában benyelik az utasok már utólag, mert úgy vannak vele hogy jó hát egyszer vannak ilyen helyen.

jan. 17. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!