Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mit jelent a turistagettó...

Mit jelent a turistagettó kifejezés? Milyen helyekre mondják?

Figyelt kérdés

dec. 4. 23:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Hurghada, Jesolo és társai ennek a legszebb példái. Ócska vurstlik, lényeg, hogy legyen tengerpart meg zaba, esetleg valami hely, ahol tud csúszdázni a puja. Semmi egyéb igény, más nincs is a környéken.
dec. 5. 18:04
 12/21 anonim ***** válasza:

De miért olyan óriási baj, hogy valaki szeret néhány napot eltölteni egy tengerparton, ahol csak strandol meg zabál? Én is szeretek így nyaralni, strand, kaja, némi városnézés. Egy évben 1x simán el lehet így lenni 1 hetet. Ez nem azt jelenti, hogy semmi másra nincs igénye az embernek, nem zárja, ki, hogy az év többi részében kiránduljon akárhol, meg tartalmasabb programokat csináljon. Csak ilyen IS jólesik néha.

Jesolo mondjuk pont nem érdekel, még csak nem is szép, de pl. Horvátországban nagyon szép tengerparti városok vannak, gyönyörű óvárosokkal, nem mellesleg pedig rengeteg szuper kirándulóhely is van. Mégis le van turistagettózva az egész.

dec. 5. 18:44
 13/21 anonim ***** válasza:
12: Horvátországgal kapcsolatban nem rémlik hogy hallottam volna, persze lehet hogy volt ilyen is. Amúgy is fura, mert ott aztán van egy csomó szinte üres partszakasz, ha arra vágyik az ember.
dec. 5. 19:53
 14/21 anonim ***** válasza:

12:

Mondjuk úgy általánosságban a horvát tengerpartot sosem hallottam hogy leturistagettózzák, szemben Jesolo környékével, ami tényleg jellegtelen tengerpart, és nincs más, csak a turistáknak szánt szállodák, vendéglátó helyek, ha várost akarsz nézni vagy természeti látnivalókat, nincs semmi. Ezzel szemben Horvátország tengerpartjának nagy részén érdekes tengerparti falvak és kisvárosok vannak, rengeteg helyen sziklás part, a tengerpart nagyobb részén látványos hegyek, stb.

dec. 6. 08:22
 15/21 anonim ***** válasza:

#11 ez is egy hülye általánosítás. Ott is simán lehet több napos kirándulásokra menni, búvár tanfolyamokról, búvárkodásról nem is beszélve.

Nekem amúgy jólesett Krabin dögleni 2 hétig, időnként kirándulni és sokat snorkelezni meg búvárkodni.

dec. 6. 11:55
 16/21 anonim ***** válasza:
13, 14, én is így gondolom, de már nagyon sokszor hallottam, hogy "az is csak egy szar turistagettó". Szerintem amúgy azért, mert nagyon sokan vannak szezonban mindenhol.
dec. 6. 12:59
 17/21 anonim ***** válasza:
16: ahogy írtam, semmiképp sem mindenhol, max a felkapottabb strandokon meg a nagyon népszerű helyeken, mint Plitvice meg Dubrovnik. A kisebb városokban én nem tapasztaltam elviselhetetlen tömeget, és kietlenebb strandokat is simán lehet találni.
dec. 6. 13:31
 18/21 anonim ***** válasza:
Hát Plitvicét nyáron én is turistagettónak mondom, hiába joggal népszerű hely, de amikor mozdulni sem lehet a nem éppen viselkedni tudó turistáktól, akkor oda én nem megyek. Főleg hogy Horvátország tele van olyan szép helyekkel is, ahol nyáron is alig vannai. A népszerűbb helyeket meg szezonon kívül érdemes látogatni.
dec. 6. 13:39
 19/21 anonim ***** válasza:
18: de akkor is lehet mondjuk más szóval élni, mint mondjuk tömegnyomor. Legalábbis az én fejemben Plitvice semmiképp sem egy kategória a török resortokkal, és valahol a szó azokat is minősíti, akik oda mennek.
dec. 6. 14:41
 20/21 anonim ***** válasza:
@19 Ezzel egyet tudok érteni. A turistagettó az azért van, mert léteznek turisták, nincs valós organikus szerepe, a helyiek elkerülik (vagy nincsenek is ilyenek). Kicsit tágabban használható az olyan helyekre is, mint Bali, ahol a társadalmi szerződés része, hogy az országba érkező összes instafotós idiótát egy karámba zárják és legalább ne Jávát okádják össze.
dec. 6. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!