Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Aki külföldön él/dolgozik nem...

Aki külföldön él/dolgozik nem félt attól, hogy nem fogja megfelelően tudni a nyelvet?

Figyelt kérdés
2010. nov. 3. 10:57
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

Én tanulok, jelent pillanatban is Lyonban vagyok, hamarosan mennem kell az egyetemre :)

Elsőzör persze volt bennem görcs, hogy jajj, én nem tudok annyira jól franciául, mi lesz. Ahogy belejössz, először kialakul egy "lesz@rom" érzés, nem érdekel, hogy hogy, de előadod a mondanivalód, lelazul belőled a görcs. Bátorságot kapsz, hogy a nem tökéletes nyelvtudás ellenére használd a tudásod.

És ez segít abban, hogy második lépsként végül tökéletesedjen a nyelvtudásod. Hiszen használod, egyre jobb, hallod az anyanyelvit...

Két hónap után nekem már nagyon jól megy, fejlődtem.

2010. nov. 3. 11:21
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
nem.
2010. nov. 3. 12:02
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én Angliába angol nyelvtudás nélkül jöttem ki.Volt bennem félsz,hogy mi lesz ha nem kapok melót? Nos hamar megtudtam,és bizony sehová nem vettek fel mert nem tudtam angolul.Így tettem azt amit helyesnek véltem.Tanulni kezdetem az angolt,és eljárkáltam olyan helyekre ahol angol beszédet hallok..Szép lassan kezdett kialakulni.Amikor már eltudtam mondani,hogy hívnak,és hány éves vagyok,hol lakom újra próbálkoztam.Először part-time melót kaptam,de közben tanultam tovább..Lassan 4 éve vagyok kint,és talán most mondhatom azt,hogy kezdek a megfelelő helyen lenni..Az angol nyelvet még mindig tanulom,hiszen az ember élete végéig tanulja a nyelvet..

Szóval mindenki fél az elején,hogy nem lesz megfelelő,ha nem fogadják el,ha nem fogja jól érezni magát..

De merni kell..

Persze ha újra kezdhetném akkor addig nem jönnék ki amíg otthon nem tanultam a nyelvet..Sokkal könnyebb ha már tud valaki kommunikálni...

2010. nov. 3. 12:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
dehogyisnem, de pont ezért kell tanulni egyfolytában, ahogy a 3. válaszoló is írta...én több évet éltem kinn, de mindig is féltem, hogy rosszul mondok vmit...de ettől függetlenül használtam, és többx is megdicsértek, milyen jól beszélem a nyelvet....
2010. nov. 4. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!