Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Csúcsszezonban mindig ennyi...

Csúcsszezonban mindig ennyi gond van a repülőtéren? Hogy merjek így egyedül útnak indulni?

Figyelt kérdés
Sosem utaztam repülővel, ráadasul egyedül kellene odatalálnom, stb. Egyedül repülni. Nem vagyok Budapesti, elég messze lakom onnan. Még úgy is elég para, ha minden simán menne. De naponta olvasom a hajmeresztő járatkéséseket és egyéb technikai bakikat. Ti nekimernétek így is vágni?
júl. 19. 19:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az az érzésem, hogy azt akarod, hogy lebeszéljünk. Nem tudom, hogy mi az a rettenetes célpont, amitől ennyire tartasz, de semmiképp ne menj.

Egyébként ha a gyakorit tudod használni akkor illene a googlet meg a google mapsot is, azzokkal a kérdéseid nagy részére azonnal választ fogsz találni.

júl. 20. 10:22
 12/16 anonim ***** válasza:
56%

Brutális késések csak a Wizzairnél vannak, a többiek még mostanában is ritkán késnek 1 óránál többet. Azért van ez, mert a covid alatt sok dolgozót kirúgtak, és azóta hiába nőtt meg újra a forgalom, nem vettek fel elég dolgozót a kirúgottak helyére.

Amúgy nyugodtan vágj neki! Gondolom a dolgok menetével tisztában vagy (becsekkolás, poggyászleadás, szekuriti, beszállókapu). A repülőterek többsége hülyebiztos, simán megtalálod, hogy hova kell menned. Rossz gépre nem szállhatsz, mert beszálláskor is nézik a beszállókártyádat, és nem engednek fel.

júl. 20. 13:46
 13/16 A kérdező kommentje:
Pont az a baj, hogy a dolgok menetével nem vagyok tisztában. Elméletben igen, de hiába magyarázták nekem, ha magát a helyet, mármint a repteret, meg az egész folyamatot nem ismerem. Odáig még csak eljutok tegyük fel... Aztán nézek ki a fejemből, hogy most hogyan tovább?... Voltam már rokont kikisérni, meg megvárni mikor érkezett. De hát az egy dolog. Én csak az aulába kisértem. Emlékszem, azon csodálkoztam, honnan tudja, hogy most epp hová kell mennie. Meg hol adja fel és visszaérkezésnél hol várja a bőröndöt.
júl. 20. 17:46
 14/16 anonim ***** válasza:
73%

Először van a becsekkolás (check-in). Ha a reptéren fizetni kell érte (ez légitársaságtól függ, foglaláskor írniuk kellett), akkor érdemes online intézni, ehhez valószínűleg kaptál linket, vagy ha nem, akkor a légitársaság oldalán valahol megtalálod. Végignyomkodod az oldalakat, megadod a szükséges adatokat, választasz ülést (ha lehet), és a végén kapsz egy beszállókártyát. Ezt a reptérre magaddal kell vinned nyomtatott vagy elektronikus formában. Szerintem legjobb, ha mindkettő.

Ha a reptéren csekkolsz be, vagy ha van feladandó poggyászod, akkor a check-in pultnál kell kezdened. 2 órával felszállás előtt érdemes megérkezni (de ha Wizzair, akkor inkább 2 órával utána, he-he-he). Ki lesz írva, melyik járathoz hányas pultnál lehet becsekkolni, illetve ha még nem nyitott ki a pult, akkor a nyitás ideje is. Itt kivárod a sorodat, majd kapsz egy beszállókártyát. Közben a feladandó poggyászodat felteszed a szalagra, a néni vagy bácsi ragaszt rá egy matricát, aminek a párját ráragasztja a beszállókártyádra. Ezen a matricán van egyrészt, hogy hova kell elszállítani - a rakodóknak fontos -, másrészt ez jogosít fel, hogy a célállomáson magadhoz vedd, bár nálam még sosem ellenőrizték.

Ezután mehetsz a biztonsági ellenőrzésre, de ha online becsekkoltál és nincs feladandó poggyászod, akkor már rögtön kezdhetsz ott. Fontos, hogy fegyver vagy szúró-vágó eszköz ilyenkor már nem lehet nálad, folyadék pedig csak úgy, hogy max. 100 ml-es kiszerelésben, ebből max. 10 db, és zárható műanyag zacskóban (ilyen elvileg van kitéve, de olyan is van, hogy elfogy). Tálcára kell kirakni a táskádat, illetve reptértől függően a tárcádat és az elektronikus eszközeidet (ki lesz írva, hogy pontosan mit kell). Ez átmegy egy röntgengéphez hasonló gépen, amivel megnézik, van-e nálad valami, ami tilos. Közben neked át kell menned egy fémdetektoros kapun. Ha besípol, nincs gáz, néha szúrópróbaszerűen is szokott, akkor kézi detektorral átnéznek. Ha ezzel végeztél, és a cuccaidat is megpillantottad a szalag végén, akkor mehetsz a kapukhoz.

Ki lesz írva, hogy melyik járathoz melyik kapunál történik a beszállás, és előreláthatólag mikor kezdődik/végződik. A kaput meg fogod találni, hülyebiztosan el vannak helyezve az irányjelző táblák. Ott megint beállsz a sorba, a beszállókártyádat és a személyidet meg fogják nézni, és utána engednek fel a gépre.

A repülőn elfoglalod azt a helyet, ahova a beszállókártyád szól. Leszállásig már csak annyi teendőd van, hogy ha ég az erre figyelmeztető lámpa, bekapcsolod az övedet. A célállomáson, ha volt feladott poggyászod, a baggage claim felirat irányába kell menned. Itt megint ki lesz írva, hogy melyik járat csomagjait hol lehet felvenni. Odamész, és vársz, amíg a te táskád felbukkan a szalagon. Leveszed, és elhagyhatod a repteret.

júl. 20. 18:03
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"ha magát a helyet, mármint a repteret, meg az egész folyamatot nem ismerem."

Ha csak akkor utazhatna az ember, ha ismeri a célallomás repterét is,mert nem csak a hazai idegen, ugye? Akkor senki sehova nem utazna.

Ilyen egyszerű.

Utazni rugalmasságot igényel. Azt hogy hülyebiztos piktogramok között elboldogulj, feltaláld magad.

Egyébként tényleg ennyi, még nyelvismeret nélkül se bonyolult.

Egyszerűen követni kell a tömeget, a táblakat, nyilakat, szalaggal kijelölt sorokat.

júl. 20. 18:23
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi. Így már legalább eltudom képzelni.
júl. 20. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!