Régen a Balaton parton és a tengerpartokon is természetes volt a monokini. Manapság hol lehet így fürdeni?
Kilencvenes években volt inkább divat.
Mindszenten lehet
Régen én is sokkal többet láttam mindenféle tengerparton, manapság már alig...
Én egyébként egyszer monokiniztem, 2016-ban Mexikóban, azt hiszem, hogy Playa del Carmenben, senki nem nézett csúnyán :)
Teljesen igaza van 1-nek, nemtudom miért pontozzák le. Itthon akkor Kádár rendszer volt, nem nézték jó szemmel az ilyet. NDK-s nők oersze lehet hogy néha monokiniztek a Balatonnál, de nem volt jellemző.
A 90-es években meg a 2000-es évek elején volt gyakoribb a monokini, de sajnos csak középkorú vagy idősebb nők csinálták.
Sok tengerparton, de akár Auszria és Németország tavainál sokkal elterjedtebb és elfogadottabb a topless, mint manapság nálunk. Társadalmilag az ember igyekszik nem kilógni a sorból, mert ez jár a legkevesebb konfliktussal, súrlódással, akkor is, ha ez valamilyen módon kényelmetlen számára. Ilyen manapság a bikinifelső viselése, amivel akkor illeszkedünk a többséghez, ha rajtunk van, akkor is, ha szívesen megválnánk tőle, mert ezzel szembe mennénk a többséggel, a megszokottal.
Van egy gondolatom arról, hogyan lehetne elterjeszteni és népszerűbbé, elfogadottabbá tenni a topless strandolást. Kellene egy vállalkozó szellemű, és nőkért, lányokért tenni akaró lánycsapat. Ők csoportosan kimennek strandolni egy kiválasztott strandra, ahol demonstratív jelleggel felső nélkül, topless strandolnak. Lényeg az, hogy egy látható, és a hely létszámához képest számottevő csoport legyen. Ők vidáman, nyitottan strandolnak, játszanak, sportolnak felső nélkül és példát mutatnak, hogy milyen jól érzik így magukat. Remélhetőleg sok más lány csatlakozik hozzájuk, hiszen együtt könnyebb és csak elkezdeni nehéz valamit. De ha van már példa rá, akkor könnyebb csatlakozni. A lányok nyitottak arra, hogy más is csatlakozzon hozzájuk, például labdajátékokban, vagy vidám vízi fröcskölődésben. Lehet, még bővül is a csapat, és még legközelebb még többen lesznek vagy mennek máshová. Ha valamelyik strandon csökken a toplessezők száma, akkor oda visszatérnek, hogy újból példát mutassanak. Reméljük, hogy példájuk nyomán egyre többen dobják fel a felsőt és élvezik a szabadságot.
3. vagyok, igaza van a 7-esnek, most jövök Neszebárból, még az ottani pici strandon is többen monokiniztek :)
Csak pár napot voltunk, Napospartra el sem jutottam, de gondolom ott még nagyobb arányban mehet, és a kutyát nem érdekli 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!