Vo lt már valaki olyan utazáson (ami előre szervezett volt valamilyen utazási iroda által) ahol bálnákat, delfineket, cápákat lehetett megnézni természetes élőhelyükön?
Ha egyszer kikerulsz USAba, el tudnal menni egy hajo kirandulasra, balnakat,
esetleg delfineket nezni.Capakrol nem tudok, de balnakat tobbszor neztem egy olyan hajok kirandulason. El tudsz menni New Yorkbo, New Jerseybol. rengeteg
hasonlo ceg mukodik Atlantic ocean part mellett. Itt egy pelda;
A fakultativ kirándulásokon a kikötőkből indulnak ilyen programok.
Horvátországban,Görögországban,Montenegróban is vannak kirándulócsónakok,akik erre specializálódtak.Én Zakyntos szigetén teknőslesen voltam kishajóval.Cserepes teknősöket lehetett megfigyelni természetes közegükben,illetve úszás közben láttuk őket.
Delfineket a Horvátországi Losinj szigetén láttunk szintén kishajóval.
Utazási iroda szervezésében nem voltam ilyen helyen (és egyre kevésbé mennék bárhova utazási irodák szervezésében). Egyszerűen vettem egy repjegyet Izlandra, beutaztam a reptérről Rejkjavikba, vettem egy jegyet az egyik bálnanéző hajóra és láttam bálnát. Még garanciát is vállalnak rá, hogy ha nem találkozik bálnával a hajó, akkor kapsz jegyet egy másik időpontra - leginkább, mert elég rutinosak benne, hogy találkozni fognak bálnával.
Sajnos csak az utazás után találkoztam a felhívással, hogy mivel Izland aktívan vadássza a bálnákat és a vezetőik hagyják nekik, ezért egyre többen az izlandi utazások bojkottálásával próbálják kikényszeríteni a bálnavadászat beszüntetését. Ezen érdemes elgondolkodni. Csak a nézéssel hiába nem ártanak a bálnáknak, ha közben ugyanott másik hajók ugyanazt a tudást és tapasztalatot alkalmazva mészárolni mennek a bálnákat. Szóval érdemes olyan helyre menni, ahol más módon sem támogatják a bálnák és delfinek befogását, mészárlását!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!