Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Külföldön mobilnet hogy...

Külföldön mobilnet hogy működik? Plusz fizetős?

Figyelt kérdés

Europába mennék és nem lesz wifi. Ugye itthon kifizetem a mobilnetet, de valamit szoktam olvasni a neten, hogy ezt ott nem szabad használni de nem értem miért.

6 napra megyek amiben utazás benne van, így kinti netet felesleges venni. Viszont net muszáj, mert anélkül meghaltál.

2024. júl. 3. 09:20
 1/9 A kérdező kommentje:

Be kell valamit állítani vagy automatikusan több pénzt vont le a magyar szolgáltató?

Azt is írják, hogy valami roamingot nézzek, hogy az ne legyen? Vagy mi ne legyen? Nem lelel erről infót.

2024. júl. 3. 09:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
EU-n belül már rég nem drágább. Roaming pont hogy legyen, anélkül nem működik.
2024. júl. 3. 09:26
 3/9 anonim ***** válasza:
34%

Miért is haltál meg net nélkül? Még 2017-ben az EU-ba utaztam, de akkor még nem volt ingyenes roaming. Nem használtam netet és mégis eljutottam mindenhova ahova szerettem volna, nem tévedtem el, tudtam fizetni.

Amúgy ha EU-ba (ami nem egyenlő Európával) utazol, az otthoni feltételekhez hasonló díjazással használhatod a telefont. Kell hozzá a roaming, amit a szolgáltatónál és a telefonon is be kell kapcsolni. Az a fontos, hogy a külföldi adatforgalmad nem halathatja meg a belföldi adatforgalmad elmúlt 3 havi átlagát. Illetve nem tartózkodhatsz kint több napot, mint otthon. Ha ezt megszeged, díjat számolhatnak fel, amiről SMS-ben tájékoztatnak.

2024. júl. 3. 09:51
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem haladhatja meg az adatforgalmaaaaat?

Itthon wifit használok, home office, nincs is mobilnetem.

Nem használok tehát jó hogy meg fogja haladni. Ez akkor baj? Nem értem

Utazás előtt dogok kérni a telómra netet.

2024. júl. 3. 10:09
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor menj be a szolgáltatódhoz és kérdezz rá. Ez a hivatalos szabály, de ettől eltekinthetnek, ha nem gyanítanak visszaélést.
2024. júl. 3. 10:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Melyik ország?
2024. júl. 3. 14:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Francia
2024. júl. 3. 17:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Eu roaming. Kb. a belföldi adatkeretedet használhatod.
2024. júl. 4. 00:36
 9/9 anonim ***** válasza:

En Airalo alkalmazast hasznalom de olyan telefon kell ami esim-es.

Franciaorszag 7 nap 1 GB $4.50

Mindig hasznalom mikor hazalatogatok

2024. júl. 6. 03:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!