Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ki és főképp _miért_ választan...

Ki és főképp _miért_ választaná (a viszonylag drága) Közép-Olaszország helyett a (már? vagy szintén? amelyik szó megfelelőbb) nem olcsó Montenegrót/Albániát vagy úgyszint drága Görögországot? Érdeklődöm ki mit miért preferál,nem vitaindítás a kiírás.

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre (tájékozódok mindig tervezések előtt), hogy a Numbeo website szerint már egy albániai, vagy montenegrói ott tartózkodás sem olcsó. Vagy magyarországi árak vannak, vagy bizonyos tekintetben/tételekben drágább is egy-egy út. Görögország sosem volt olcsó, Olaszország szintén kedvelt úticél, felnyomják hát a helyiek az árakat. Érdeklődésem tárgya az, hogy ha minden a mi szintünkön van már (vagy drágább), akkor ki milyen szempontok alapján választ? Hiszen így már a nem létező olcsóság miatt nem lehet/érdemes választani balkáni desztináció(ka)t, mint nyomós indokot.

jún. 29. 18:10
 1/5 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
96%
Hát akit Luxemburg érdekel, az nem fog Moldovába menni és viszont.
jún. 29. 20:38
 2/5 anonim ***** válasza:
35%

Tudod én nem a numbeot olvasgatom, hanem utazom. Minden hónapban.

És imádom Olaszországot, de nyári célnak valóban gagyinak és túlárazottnak tartom.

Szerintem montenegró szimplán közönséges lett az elmúlt 10-15 évben, Görögország pedig sosem nőtt fel a feladathoz.

Ha egyetlen országot ajánlhatnék, az az idén Albánia.

Még.

Ők épp csak belejönnek az iparba, de 1-2 éven belül több turostát fogadnak majd, mint magyarország.

És ez nem vicc, amellett, hogy maga a csodálatos ország hihetetlen tempóban fejlődik, a turizmusuk is éves szinten TIZMILLIÓ látogatóval bővül.

Néhány éve még ott is találhattál napi tizezerből négycsillagos szuper hoteleket, most ennek kb hőszezer az alja (a gyengébb képességűek kedvéért ennyiért a balatonon egy pitrit kaptok).

Ráadásul manapság eg yalbán retőr repjegy 20-000 forint körül is simán kihozható, igen még nyárra is.

Hála a heti 8-9 repülőnek Tiranába.

Szóval nem kérdés, most még csakis oda mennék.

jún. 29. 20:43
 3/5 anonim ***** válasza:
95%

A covid, de főleg a háború óta Európában azért már sehogy sem lesz túl olcsó egy tengerpartozás.

Albánia valóban a legjobb ár/érték arányú hely, még úgy is, hogy a konyhájukért különösebben nem rajongok. Olaszország annak éri meg, aki rá van akadva az életérzésre, nekem személy szerint sosem volt túl vonzó, így a 6 eurós sörök meg a néhány nap után rettentően unalmas gasztronómia helyett inkább a városlátogatásokra koncentrálok, de azt meg októberben is meg lehet ejteni, elnyújtó kicsit a jobb idő és szállások is jelentősen olcsóbbak.

jún. 29. 21:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Hármas, ne hagyd ki a Nápolyi 1500 forintnak megfelelő összegekbe (rablásba) kerülő fagylaltot sem!

Értem én, hogy rendkívül felkapott úticél, de mégsem értem.

"A covid, de főleg a háború óta Európában azért már sehogy sem lesz túl olcsó egy tengerpartozás."

Ez, kiváltképp egy távol(abb...)i háború, miben befolyásolta/befolyásolja a turizmus árazásait? Nem kötekedés - érdekel.

jún. 29. 21:17
 5/5 anonim ***** válasza:
91%
@4 Szétesett a forint, 400 körül van az euró, ez önmagában 20-25%-ot drágított a háború előtti időkhöz képest. Mindegy, szabadságharcolunk az EU ellen, az a fontos.
jún. 29. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!