Utaznál autóval USA-ba vagy Kanadába ha lenne egy út az óceánon keresztül?
Lennének mesterséges szigetek ahol meg lehet allni, szallodakkal, ettermekkel, elelmiszerboltokkal, benzinkutakkal meg miden mással ami szárazföldön is van . Az ut több sávos lenne védve a felcsapó hullámoktól. Mukodne a telefon, lenne minden szolgáltatás ha esetleg valaki lerobban vagy bármi segítségre lenne szüksége.
Elutaznál így a tengerentúlra?
Jaj, hagyjad már ezt a nem kéne autót bérelni. Csak az üzemanyagra rámenne a gatyád is, mire átérsz. Alsóhangon is 8000 kilóméter mondjuk Chicagoig, közel 350-400 ezer forint lenne az üzemanyag, nem számolva útközben szállást, étkezést, miközben már 180 ezerért elrepülhetsz oda Budapestről és fél nap alatt ott vagy.
Ott már a benya is csak 350Ft, a bérautó sem olyan drága, menj a Dollarhoz vagy a Thriftyhez bérelni
Utoljara olyan 8 eve vettem repjegyet oda-vissza 240ezer forint korul, ma mar nem talalok mar olyat ami ne lenne 1000 dollar, ami olyan 360 ezer forint.
Az autoba nem csak egyedul ulhetsz.
Mi mentunk Amerikan belul masik allamba autoval, 6an ultunk a minivanben. 1000 merfold csak oda, 1000 merfold vissza. Mai arakon szamolva egy minivannal 200 dollar tankolsz el 1000 merfold alatt, szoval az uzemanyag 400 dollar oda-vissza.
Ha repulovel mentunk volna akkor kb 300-400 dollar lett volna per fo, ezt szorozd be hattal. Igaz, idoben gyorsabb.
1000 merfoldet 1 nap alatt is meg lehet tenni, de mi nem reggel indultunk hanem kb 10-11 kornyeken, igy megalltunk inkabb este valahol egy hotelnal.
Én havonta repülök az USA-ba, és rendszeresen bérelek ott autót, nyugodt lehetsz aktuálisak a számaim. Természetesen európai benzinárakkal számoltam. Úgy könnyű, hogy Budapestről már amerikai árakkal számolsz. A 6000 merföld is kicsit több mint az ezer amit mentetek.
Az, hogy ha mostanra nem találsz csak egy ezresért repülőjegyet az nem csoda. Nekem is volt nemrég, hogy az ügyfél azt mondta, egy héten belül kell mennem, vagyis azonnal, mert betojt amikor az oroszok megtámadták Ukrajnát és nem tudta mi lesz. Mondtam, hogy OK, de 2500 lesz a jegy Seattle-be return. Ha nem kell annyira sietni, és előre tudsz gondolkodni, szezontól függően 6-800 dollárért szoktuk venni a jegyeket.
Azzal nem számoltam, hogy 4-en ülnétek a kocsiban. De akkor sem utaznék egy hétig oda, meg egy hétig vissza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!