Hogyan vásároljak Usa/Kanada-ból interneten keresztül (190$-os) terméket, hogy ne kelljen, csak vagy minimális vámot, afa-t stb. fizetni?
Rendeld meg, az EU-ba érkező termékeken 150 EUR alatt nincsen vám. A 190 dodó pont 150 EUR alatt van, mai árfolyamon persze. A magyar ÁFA-t ki kell fizesd, azzal nem tudsz mit csinálni. Azt majd a futárcégnek kell, amikor hozzák a csomagodat.
Én ennek ha jól emlékszem nyáron néztem, telefonálgattam utána, én is pont Amerikából rendeltem valami hasonló árú cuccot, nem hiszem hogy azóta változott volna a dolog.
Köszönöm szíves válaszod!
Én még várnék más válaszokat is, amik a trükköt tartalmazzák:-)Mert van trükk, hogy minél kevesebb járulékos költséget fizessünk.
Pl: nem az eredeti érték van a számlán feltüntetve hanem csökkentett, vagy nincs számla mellékelve a csomaghoz stb... (Pl. ha ajándékként jön akkor mi a helyzet?)
Sajnos EU-ban nem megvásárolható ez a termék, végigjártam már az amerikai gyártól kezdve az összes EU importőrt. Ezt a típust csak a jenkiknek forgalmazzák:-)))
Ezeket a példákat amiket itt felhoztál nem úgy hívják hogy trükk, hanem úgy hogy csalás. Szerintem nem fogsz a USA-ben olyan forgalmazót találni, aki a lebukás és a büntetés veszélyét is felvállalja azért (ugye ha kevesebbről állít ki számlát, akkor a saját kormányának egy kisebb bevétel után adózik, ami szerintem még Amerikában is adócsalás néven fut), hogy Te 10ezer forinttal kevesebbet fizess.
Ha van esetleg ismerősöd kint, akkor már más a helyzet, akkor hozzá meg tudod rendelni, és ő már valamit talán tud trükközni a postával, de hogy egy hivatalos forgalmazó üzlet nem fog miattad semmit manipulálni az biztos.
Az meg hogy ajándékként vagy nem ajándékként jön szerintem nem sokat nyom a latba, a tárgyra érvényes szabályozás a lényeg, nem az hogy minek szánják. Evvel az erővel minden magánjellegű küldemény ajándékként jönne át, és senki nem fizetne semmit.
Fenntartom persze annak a lehetőségét hogy rosszul tudom, de szerintem érvényes minden amit leírtam, beleértve a "trükkökre" vonatkozó részt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!