Más is döntött úgy, hogy idén inkább külföldön nyaral, mert olcsóbb mintha belföldön maradna?
Elkezdtük megtervezni az idei nyaralást.
Elsőnek belföldben gondolkoztam, mert van egy nagyobb összegem Szép kártyán. Szokásos Balaton, de most legyen az északi part, mondjuk Balatonfüred, 5 random éjszaka, rendezés -> legolcsóbbtól.
Pofám leszakadt, mennyibe kerül a legolcsóbb füredi panzió, 5 éjszakára 😳
Én úgy döntöttem ennyit nem adok ki érte, úgyis minden évben voltam lent, csak inkább a déli oldalon.
Újratervezés, körbenéztem.
Málta legjobb környékén található hotelbe olcsóbban foglaltam 8 éjszakára, mint amennyi balcsi lett volna 5 éjszakára. A repjegy is tűrhető, kb ugyanannyiból kijön így a nyaralás ha csak a hotelt és az utazást vesszük alapul. De ahogy elnézem, balcsin is 5 ezer egy főétel, kb Máltán is annyi. Az extra költség ami lesz, az az 1 hetes buszbérlet, de az igazából kit érdekel.
Viszont a szép kártyás összegem akkor is el kéne lőni, körbenéztem balcsin kívül is néhány helyen még, de egyszerűen hihetetlen, inkább elmegy az ember mégegy külföldi utazásra annyiból, a szép kártyás összeget meg elrendelgetjük itthon.
Más is járt így? Ki hova megy nyaralni/miért oda?
Ugyan mi olyan különleges Magyarországban, ami miatt külföldi, mediterráni árak legyenek? Bár sok németajkú jár a nagy tavunkhoz, de azért még mindig inkább a magyarok kedvence, de nekik meg nem német fizetésük van. (Mondjuk egy tök random más városka se sokkal olcsóbb szállás terén, így ez nem csak balcsi probléma, de országos)
Oké, járnak külföldiek ide, de közel sem annyian mint Olaszba, Spanyolba, Görögbe.
Pár éve még majdnem fele ennyiért mentünk balcsi hotelekbe, mint most panzióba kb, az ételek meg minősíthetetlenek az árhoz képest, max 1-2 csárda ami jó, de a többi étkezésre jobban jár az ember a penny-s péksütivel :D
Kár érte amúgy, mert tök jó vibe, én mindig szerettem belfölfön is nézelődni 🥲
De ha ugyanannyi/olcsóbb a külföld, akkor az nyilván nagyobb élményt ad.
Rémes, hogy a fizetés sehol sincs nyugathoz képest, de az árak már ott vannak :D
Még olyan helyek is ahova kb alig jár külföldi, pl Békés megye, és egy átlag hotelszoba 1 főre, 1 éjre 19 ezer még ott is :D
Ami a mégrosszabb, hogy ezt sokan le is nyelik és kifizetik.
Is is, megyünk többfelé.
Július 2 éjszaka Bambara, 190e ft, meg benzin egy tizes.
Utána augusztus Szicília,10 nap, szállás 200e reggelivel, repjegy olyan 350e, meg nyilván költőpénz.
Szeptemberben pedig Erdély, az olyan 200e lesz, szállás benzin.
Ezek 3 főre
Balaton tényleg drága, nem is szeretem.
Én nem értem az ilyen sztorikat! Most foglaltam Balatonföldvárra, ami Füredhez hasonlóan felkapott hely. Úgyszólván szinte elit. Siófok, Szántód, Tihany, Lelle a vidámparkkal közelben. Már szezon közepén jutott eszembe. Egészen konkrétan kettőnknek másfél napra 54-E a szállás. Ha dupla időre mennénk, akkor 108-E lenne és még mindig jó ár lenne. Most Miskolcon voltunk hosszabb időre és jövőre tervezek mást a Balatonhoz. Kaját illetően pedig nem luxusételeket eszünk és italokkal együtt két fogás 8-ezren belül meglesz. Ugyanúgy Füreden is meglenne, Siófokon is meglenne, az egész Balaton körül meglenne. Bőven 40-E alatt fogok költeni. Ha dupla idő, akkor sem mennék el 7z0-ig. 3 nap alatt Miskolcon sem költöttem annyit, persze az nem elit hely. Csak szemléltetés, hogy nincs mindenhol minden szempontból elszállva Magyarország. Amennyit én ötször üdülök egy évben, szerintem 2 külföldi nyaralás kerülne annyiba.
Egy ismerősöm folyamatosan repked külföldre és csak a repjegyekből találnak nagyon olcsót. Szállásra és kajára már nagyon nagy összegeket költenek, nem is értem az egészet tényleg. Persze más szempontból megérheti, akinek arra van affinitása és igénye. Plusz külföldön teljesen más a gasztronómia. Nyilván hozzá kell tenni. De nekem arra nincs igényem és még a felszaladó magyar árak mellett is rettentően jól megszervezem. Luxusétterem mellett mindig van házias normális étterem. Talán ezzel is kéne dolgoznom.
35/F
#17 Másfél nap 54 ezerért...
Az hol jó?😅
Meg ki megy le a Balatonra 1,5 napra? Minimum 4 éjszaka ami alatt van értelme bárhova is menni szerintem.
Viszonyításképp én Máltán központi helyen csilli-villi hotelben 105 ezret fizettem kettőnkre 8 éjszakára (igen, 8 éj és 2 főre összesen), most görögben pedig 3 főre 100 ezer volt a szállás szintén fullos, 4 éjszakára. (Igen, a 3 főre volt ennyi).
A kaja teljesen más méret. Máltán 15 euróért annyi kaját kaptunk, hogy a maradékot hazavittük és még 2x jól laktunk belőle :D
Görögben meg 3,5 euró egy gyros, vagy ha étteremről beszélünk, 10 euró egy tál amin konkrétan fél kilónyi hús volt, plusz krumpli.
Míg Balatonon (bár mindenhol máshol is az országban már), 5 ezerért kapsz 15 deka rántott szeletet, egy marék mirelit krumplival, és még csak tengert se kapsz mellé😅
Nálunk ez olcsónak minősül főszezonban és kiemelt helyen.
Ha tényleg van ott olyan hotel, akkor ezt viszont tényleg aláírom. De eddig mindenkitől ennek dupláját hallottam.
Másfél nap most azért, mert ez csak gyors plusz kiruccanás és főleg a lellei vidámpark miatt. Ugyanis oda menni akarok újra ezúttal párommal és előző évben csúnyán jártam. Túlhajtottam magamat a hőségben, visszasiettem, másnapra programom volt, hőgutát kaptam. Miskolci nyaralás után ez egy kis plusz lesz és nem kell visszasietni a vidámparkból. Úgy gondolkodok, hogy jövőre Tapolca-Hévíz-Keszthely-Balaton több napra. Tapolcán még soha nem voltam.
Amúgy érdekelne egyszer a Földközi-tenger, de egyelőre jól vagyok így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!