Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Minden ellenem...

Mit csináljak? Minden ellenem esküdött.

Figyelt kérdés
Egész nyáron dolgoztam, hogy legyen pénzem laptopra, ruhákra és repülőjegyre. Eldöntöttem, hogy Angliába kimegyek au pairnak (ha nem tudod mi az, nézz utána).Félretettem 250.000ret a kinti egyetemre, laptopra, repjegyre. (a laptopot már megvettem) Aztán havi rezsi fejében minden hónapban 40ezret elkért nevelőapám tőlem is, tesómtól is. Most ott tartok, hogy van családom, mehetnék csütörtök este hozzájuk Angliába, de 10. ezer ft -om van, a repülőjegy most 33 ezer, persze napról napra drágább. Azt érzem, hogy le kell mondanom az utat, le kell mondanom erről, hogy nyelvet tanuljak, kint élhessek. Nem érdekel semmi. Ti mit tennétek a helyemben? Tesóm adna kölcsön, de neki sincs, mert kell a "rezsire". Rokonoktól nem fogok kérni az biztos, mert nem azért dolgoztam egész nyáron és tettem félre a pénzem, hogy kuncsorogjak kölcsönért bárkinek is.
2010. okt. 9. 13:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy a 250 az nagyon kevés, föleg ha még laptopot is veszel, ezt tudhattad, nem? A havi 40-et is tudtad, nem? (gondolom rezsi+kaja...) Ha kimész, miböl fizeted az ottani lakhatást? Az egyetem nagyon drága kinnt. :S Sajnállak, de próbáld meg inkább jövöre, dolgozz minden hónapban, tegyél félre amennyit csak tudsz, és akkor már böven lehet pénzed, ha ügyes vagy. Hidd el jobban jársz, mintha most kimennél és elfogyna a pénzed.
2010. okt. 9. 16:24
 2/14 Nikcsi ***** válasza:

Add el a laptopot, ha csaladnal leszel szerintem hasznalhatod az ottani gepet talan. Igy meglesz a jegyed. Ha mar lesz egy kis penzed kint akkor vehetsz, olcsobb is mint otthon. Butasag volt elobb laptopot venni mint jegyet.

Az egyik valaszolonak uzenem lakhatast nem kell fizetni mivel aupair lesz. Az egyetemet is hanyagolhatod amig nem gyujtesz kint penzt ra. Ennyi. Legyel egy kicsit talpraesett, nem olyan fontos az a laptop, ilyen lehetoseged nem igen lesz megint.

Egy ex-aupair :)

2010. okt. 9. 17:55
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is rögtön feladtam hirdetésbe a laptopot, de anyu megtiltotta, hogy eladjam, azt mondta, inkább ő segít és majd visszaadom. De szerintem mégis eladom..:)
2010. okt. 9. 20:10
 4/14 anonim ***** válasza:
nem tudom mi a megoldas,de a legjobb hogy interneten veszel egy olcso jegyet pl. fel vagy egy ev mulva... kulfoldon elek,nem tudom jol fogalmaztam e tehat ha most veszel egy jegyet Angliaba ....sokkal olcsobb lesz mint pl. venni egy jegyet nem is tudom pl. a sziget fesztivalra..... pl. most van 2010 te veszel egy jegyet 2011-re biztos nagyon nagyon olcso lesz! annnyira hogy el sem hiszed,es ha veletlenul nem tudsz elmenni akkor, az sem baj legalabb megvolt ra a lehetoseged.......de legalabb benned volt a remeny. es ha netalantan el jutsz oda ahova akartal,hat az kiraly!!!!!! sok sikert neked!!!
2010. okt. 9. 22:46
 5/14 anonim ***** válasza:
ejj 250000-ből akartad mindezt? Az egy kicsit kevés úgy is, hogy nem veszel laptopot.
2010. okt. 10. 10:12
 6/14 A kérdező kommentje:
100.ezer volt a laptop, 150 ezret tettem félre az utazásra. Mivel au pair leszek nem kell fizetnem semmi másért. Tudod mi az az au pair?? Ingyen lakhatás, ingyen kaja, tanulási lehetőség..mindegy, nézz utána!
2010. okt. 10. 15:58
 7/14 anonim ***** válasza:
laptop eladás, ne add fel az álmod, a számitógép ráér! a nevelőapád meg milyen kedves.. menekülj ilyen ember közeléből!! jobb lesz neked kint!
2010. okt. 11. 11:40
 8/14 Nikcsi ***** válasza:
Mi ujsag? Sikerult jegyet venned?
2010. okt. 11. 13:09
 9/14 A kérdező kommentje:
sziasztok! köszönöm a tanácsokat. vettem jegyet, csütörtök reggel 6os járatra sikerült, de a család csak este 8kor ér rá. és most kitalálták,h luton reptérről menjek busszal x helyre onnan vonattal y helyre :S semmi nem megy simán komolyan mondom :D
2010. okt. 11. 22:07
 10/14 A kérdező kommentje:
még jó, hogy 3 utcás magyar faluban eltévedek...
2010. okt. 11. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!