Milyen ételek vannak egyiptomban?
Finomak az ételek vagy nem?
Mennyirre más mint az itthoni?
Miket ettetek? Mi volt a legjobb?
Reggeli, ebéd, vacsora....
Leírnátok kérem, akik jártatok már egyiptomban és milyen tapasztalataitok vannak a gasztronómiaval kapcsolatban?
Ha lehetséges képeket is küldjetek, köszönöm szépen.
Édeykömény és citrussaláta gránátalmamagokkal megszórva. Gyere le magasságos, nagyon finom volt!
Másik híres kajájuk a főtt rizs, de van benne vöröslencse, csicseriborso, paradicsom, fűszerek. Na az is bitang jó.
Van egy kebabszerű étel a Shawarma, de ott mindenképp olyan helyet keressetek ahol tahinival készül. A Shawarma már olyan, mint nálunk a döner, semmiféleképpen nem autentikus. Az igaziba lágy tahini (szezámmagpaszta) kerül, sok fokhagyma és persze nincs rajta joghurtos szósz.
Ezen kívül babételek minden mennyiségben, amit én nagyon kedvelek.
Leginkább a török konyhára hasonlít, de míg előbbi a sós és édes ízekkel kombinál, az egyiptomi konyha sokkal savasabb, de - NEKEM - ízeletesebb is.
Húsokról nem tudok nagyon nyilatkozni, mert nem vagyok nagy húsevő.
Illetve felhívnám a figyelmed a fáraó átkára, érdemes nem egyből nekiesni a kajának!
2
Mit jelent a fáraó átka, ha egyből nekiesel a kajának? (nem kötekszem, hanem kiváncsi vagyok, mert nem tudom, mit jelent)
Kettes vagyok. A fáraó átka annak a neve, mikor az európai gyomor nincs hozzászokva az egyiptomi kajához és az első nagy zaba után rátör az emberre a hasmenés.
Egy hotelgettóban már elég európaiasan főznek, de az utcai árusokkal csak óvatosan.
Ehhez hozzátenném, azok az utcán frissebbek, mint ami a hotelben van, pusztán a fűszerezés, ízesítés merőben eltérő és mint említettem savasabb is az autentikus konyha.
7
Köszönöm, így már értem a "fáraó átká"-t. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!