Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogyan vágtatok neki az első...

Hogyan vágtatok neki az első külföldi utazásotoknak nyelvtudás nélkül?

Figyelt kérdés

A párommal külföldön szeretnénk nyaralni a közeljövőben, de szervezünk egynapos kiruccanásokat is, a probléma a nyelvtudás. Nem mondom, hogy nem tudunk alapokat, megértetni meg tudnánk magunkat. De gondolom egy szállás lebonyolítása nem ilyen egyszerű.

Valakinek valami tanácsa?

2023. ápr. 1. 19:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%

A szálláshoz nem kell nyelvtudás, itthonról magyar szállásfoglaló rendszerekkel bármit le lehet foglalni. A helyszínen ez már tökéletes helyi nyelvtudással se menne, mert mindenki előre foglal. Üzenetet küldeni lehet angolul a google fordító segítségével (ha másképp nem megy).

A helyszínen sok azon múlik, mennyire viselkedik valaki "vendég" módjára (tisztelet, kedveség, humor, öt hat alapszó). Aki rendelkezik kicsi fantáziával, bármit képes megértetni, ha a helyi ember normális és igyekezetet lát, fog tudni segíteni (mert akar).

A legtöbb helyen nincs is szükség nyelvre. Bolt, étterem, múzeum, jegyváltás, közlekedés, mind itthon megtudható ami fontos, a többit az ember ott látja.

Még nagyon régen egy spanyol városban a csak spanyolul beszélő háziúrnak azt kellett este megmondanom, másnap korán megy a vonatom, kérem hatkor keltsen fel. A nem túl hosszú mondatban a szavak három nyelven (egy se spanyol) szerepeltek, az úriember vigyorogva bólintott és reggel pontosan hatkor kopogott. Szóval megy ez, csak akarni kell és kedvesen.

2023. ápr. 2. 01:55
 12/16 madi111 válasza:
28%

Léteznek tolmácsgépek viszonylag olcsón. Pl. ez:

[link]

Vagy ha komolyabbat akarsz:

[link]

2023. ápr. 2. 02:49
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Google lens offline szótárral nagyon nagy segítség az írott szövegekhez. A többit azt szerintem el lehet mutogatni.
2023. ápr. 2. 03:55
 14/16 anonim ***** válasza:
21%
Csak ő gondolta egyedül, hogy van szakmunkasuk. Ázsiában minden országban beszélnek magyarul csak hotelben és mindenhol ahol kérdezik mondani kell a helyi nyelven és utána lesz benszulott magyar akivel lehet beszélgetni, mert régebben a magyarul beszéltek az egész bolygón.Csak utazási irodával javaslom és csak az union belül. De szerintem ide is kell valami kis angol. 1000km-és körbe mindenhol beszélnek magyarul.Ha valaki csak utazáshoz tanul angolt ,ahoz nem szabad elmenni tanfolyamra.
2023. ápr. 2. 12:24
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Évente egyszer-kétszer elmegyunk kulfoldre kirándulni angol nyelvtudás nélkul, vagyis az alapokat azért tudjuk. En németul beszélek, ahol meg nem tudnak németul, ott mobilon fordítot használunk, de általában elég az alap tudásunk, csak akkor kellett a fordíto, amikor valami gond volt a szállás foglalással, párszor volt kicsit kínos szitu, mikor nem értettunk mindent.

Ha messzebbre megyunk, a neten mindent elolvasok a szállásrol és szolgálatásokrol, hogy ne érjen meglepetés és fakultatív kirándulásra inzétek magyar vezetot még itthonrol /szintén a neten/.

2023. ápr. 2. 15:04
 16/16 anonim ***** válasza:
66%

Elso kulfoldi utan szerbiaba vezetett de ott tudtak magyarul es fel napra mentem. Kesobb kimentem amerikaba, de akkor mar tudtam egy kicsit angolul, azota meg kint is elek, szoval ma mar barmit elintezek angolul, bonyolultabb dolgokat is mint egy hotelfoglalas. Amikor Becsbe mentem ott is angolul beszeltem mert nemetul nem tudok. Viszont betertunk egy etterembe es a pincer magyar volt.

Hotelt letudod foglalani online, mikor meg bemesz akkor mutatod az emailt hogy van foglalasod es leirod neki a neved, odaadod az utlvelet vagy valamit hogy nev alapjan kikeressen teged a gepben.

2023. ápr. 3. 03:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!