Most mennénk előszőr külföldre, de nem tudunk más nyelven beszélni. Hogy tudnám megoldani hogy megértsük egymást a szállásadóval? Fordítóval esetleg? Angolul megértek ezt-azt, de nem mindent és ha gyorsan beszél akkor semmit.
Amíg nincs semmi gond, addig kézzel-lábbal is megy a dolog. Voltunk már olyan helyen, ahol a szállásadó semmilyen nyelven nem beszélt, mégis minden rendben volt.
Ha gond van, akkor azért jól tud jönni a nyelvtudás, bár nyilván a google fordító idejében azért elés sokmindent le lehet egy telefonon kommunikálni.
Ha EU-n belülre mentek, szerintem különösebb gondot nem okoz a nyelvtudás hiánya.
2022. márc. 22. 00:14
2/14 anonim válasza:
Mi tart vissza attól, hogy megtanuljatok angolul?
2022. márc. 22. 04:09
3/14 anonim válasza:
Szerintem érdemes belevágni, többet nyersz egy utazàssal mèg így is, mint amit veszíthetsz. Tényleg remek fordítóprogramok vannak, de ennél is jobb, ha vész esetère van kéznél egy kedves barát, rokon, aki telefonon tud segíteni tolmácsolni.
2022. márc. 22. 06:58
4/14 anonim válasza:
Én ugyan beszélek idegen nyelvet, de nyaraltam már olyan helyen, ahol nem volt közös nyelv a legtöbb helyi lakossal. Mutogatás és Google fordító azért a legtöbbször elég egy nyaraláshoz. :)
2022. márc. 22. 10:09
5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2-es! Mi tart vissza? A 2 munkahelyem hogy fel tudjam nevelni úgy a kislányomat ahogy megérdemli. Egyedül nevelem, null segítséggel. Fontosabb az ő boldogsága és hogy meglegyen mindene mint hogy tudjak angolul.
2022. márc. 22. 11:05
6/14 anonim válasza:
Ez csak kifogas, a ketto nem zarja ki egymast en magamtol mindenfele segitseg es anyagi befektetes nelkul tanultam meg angolul es spanyolul. Szoval a lustasag es nem akaras nagy ur.
2022. márc. 22. 14:33
7/14 anonim válasza:
6
Igen. Ez csak kifogás. Már van egy csomó app amivel kb napi 5-10 percet rászánva lehet tanulni. Persze nyomatni ezt az agyhalott mártírkodós gagyi szöveget mindig egyszerűbb.
2022. márc. 22. 14:38
8/14 anonim válasza:
Mi lenne, ha nem lehúznánk egymást, hanem segítenénk egymásnak? Tudom, felháborító gondolat.
Az a helyzet, hogy még akkor is simán lehetnek kommunikációs gondjaink, ha beszélünk idegen nyelvet, mindenre felkészülni nem lehet. A kérdező számára nem prioritás jelenleg, hogy megtanuljon idegen nyelvet és ezért senkinek sem tartozik magyarázattal és emiatt nem is kell utazást kihagynia. Nem egy ember nyaral nyelvtudás nélkül.
2022. márc. 22. 14:41
9/14 NTBS válasza:
Igen lehet.
2022. márc. 22. 15:17
10/14 anonim válasza:
Én voltam olyan helyen ahol nem nagyon beszéltek angolul, én meg nem beszéltem az ország nyelvét. Egy idő után azért zavart, hogy mutogatni kell, sok helyen nem is foglalkoztak velem, pl. boltban nem szolgáltak ki stb. Szóval azért vannak hátrányai ha nem tudsz kommunikálni. Európán belül szerintem egész jól elboldogul az ember, mert hasonlók a szokások, kultúra, de pl. Ázsiában gond lehet ha egy szót sem értesz. Én azt javaslom, hogy kezdjétek közeli helyekkel, közben pedig tanuljatok egy kicsit angolul.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!