Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik az a város/ország...

Melyik az a város/ország (külföldön), amibe első alkalommal beleszeretettek, és azóta már többször jártatok ott, esetleg már törzsvendégek vagytok itt-ott?

Figyelt kérdés

2023. jan. 26. 14:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
#10 mikor kóltöztél ki? Régóta ott vagy már? Egyszer én is szeretnék kiköltözni de sajnos nem lehetséges hosszú évekig.
2023. jan. 26. 21:12
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Horvátország
2023. jan. 26. 21:28
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Bar megannyi kulonbozo helybe bele tud szeretni az ember hamar, ha ki kellene emelnem valamiket, az eddigi tapasztalatok alapjan az orszag egyertelmuen Svajc lenne, a varos pedig Cambridge.
2023. jan. 27. 20:17
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

11: Pár éve. Nem volt séta galopp.

Táj elképesztő. Emberek aranyosak, és olyan nyugalom van a hétköznapokban mint egy nyaraló faluban.

2023. jan. 27. 22:09
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
14 irigyellek nagyon. Remélem én is kijutok pár év múlva. Mondanám hogy mesélj a kinti életről de biztos van jobb dolgod is.
2023. jan. 27. 22:24
 16/20 anonim válasza:
100%
Baromi sok európai országban jártam, de Horvátország, azon belül Rab, illetve Losinj sziget a kedvencem. Annyira, hogy akár költöznék is oda, nekem ez a mediterrán környezet tetszik a legjobban. Ha már annyira szar lesz Magyarországon élni (amihez eléggé közelítünk szerintem), akkor mindenképp oda fogunk menni.
2023. jan. 29. 10:16
 17/20 anonim ***** válasza:
91%

15: Nyelvtudás az nagyon fontos. Angol nem elég. Sokan vannak kint akik csak angollal jönnek, aztán azt hiszik mindenhol lehet vele boldogulni. Sajnos nem. Vannak sztorik, jó és rossz is bőven. Régiónak megfelelő nyelvet érdemes felkapni. Francia régióban ez hatványozottan igaz. Mert bár alap ügyintézésnél sok helyen tudnak angolul, de ez nem igaz mindenhol, és simán van hogy bemész egy étterembe és csak a helyi nyelveken beszélnek és kakukk.

Étlapokon szerepel más nyelveken is mondjuk de ennyi.

Sok a szabály és a linkeket/ügyeskedőket hamar kivetik magukból.

Megélhetési költségek magasak, de a jövedelmek is, így mindenki úgy tekinti hogy aki itt él az gazdag, pedig nem így van, hanem általános jólét inkább. Gazdagok nem mutogatják nagyon mijük van. Szóval simán lehet hogy az utcán egy alul öltözött vagy egy nem hiper drága autóban a környék leggazdagabb embere ül, de nem fogja mutogatni, és még segítőkész is. Lakótelepen is gyakori a Ferrari, Maserati, Porsche és társai, nem vendégségben hanem ott laknak. Simán lehet velük bratyizni és nem 3m magas fallal vannak körül véve. Rengeteg a bevándorló, igazi ehte Svájci kevés van.

Kevés az igazi nagy város, és ettől még jobb. Aki szereti a nyüzsgést azoknak vannak városok akik a nyugalmat azoknak meg vannak falvak.

Mikor hétvégén reggel felkelsz és csak az eső kopogását hallani vagy csak úgy csend van és 1-2 helyen a svájci zászlók lengedeznek. Az a nyugalom ami itt van az elképesztő.

Szó szerint mindent feladtam odahaza hogy kiköltözhessek a családommal.

Rokonok, barátok, az nagy hiány, és sok rossz dolog is van itt, de összességében nagyon megérte. Hegyek nem mindenhol vannak, de nálunk azért akadnak, és rövid sétával is tátja az ember a száját. Van olyan bolt ahonnan kilépve egy hófedte csúcs tornyosul elénk télen nyáron.

Alapvetően jó fejek és kedvesek az emberek még a rendőrök is.

Van hogy néha utálom az egészet, de ez csak egy menekülési reflex.

Olyan anyagi biztonságban élünk átlagemberként hogy azt leírni se tudom.

Nagy fétisem a posta, az milyen színvonalon működik... Ha feladsz egy levelet arra 3 napjuk van de karácsonyi időszakot leszámítva ez az esetek 99% -ban másnap a címzetthez kerül.

Példa: Rendeltem egy szolgáltatást és a papírok hozzá nem érkeztek meg. Jeleztem az ügyfélszolgálatnak pénteken és vissza írtak hogy nyugodjak meg hétfőn reggel 8 ig minden a postaládában lesz. Ez a protokol. Vasárnap este megnéztem még üres volt, ja itt szombaton is kiviszik a leveleket, a kis csomagokat, a nagyokat csak hétköznap. Felénk 9-10 között jön reggel a leveles, délután a csomagokat hordják ki. Hétfőn reggel kimentem megnéztem 8:00 kor a postaládát és ott volt a levél. Erről ennyit tudok mondani.

Bedobod a levelet az útcán a faluban begyűjtési idő előtt (Olyan faluban is ahol nincs posta.), és másnap a címzettnél landol a levél.

Minden ház aljában atom bunker. Nem ez nem városi legenda. Minden évben jönnek ellenőrizni az állapotát és a felszerelését.

Mosásái problémák :) Mi a probléma, pl sok társasházban nem engedik a mosógépet. Akkor kézzel mosnak? Nem, pincében van mosókonyha, közös mosógéppel. Ha vékonyak a ház falai akkor szigorú időbeosztás van, ki melyik nap mikor moshat. Ha vastagok akkor többnyire bármikor lehet menni de külön kérvényezni kell amúgy hogy lehessen a lakásban. Sunyizni ehet persze, csak azt érdemes tudni hogy a lakás biztosítások sunyizás esetén fel vannak mentve a biztosítási kötelezettségük alól. Tehát ha bármi miatt fizetési kötelezettsége lenne a biztossítónak de kiderül hogy van nem engedélyezett megoldás, eszköz akármi, akkor felemelik a kezüket és ennyi volt. Mindegy hogy van -e köze van nincs. HA csak bérled a lakást akkor hirtelen lehet hogy neked kell majd fizetni a kárt, az meg hirtelen tud sok lenni hamar. Magyar épp ésszel felfoghatatlan biztosítási összegek az alapok. Az alap az 1,5 milliárd FT.

Ezek ilyen helyi vicces dolgok.

Ünnepek eltérőek kantononként. Olyan szinten hogy van olyan ahol a Karácsony egyetlen nap. és a 24 valamint a 26 is munkanap ha hétköznapra esik. Szomszédban ha az egy másik település ha össze is van nőve de másik kanton akkor más szabályok vannak. Ott meg 24-25-26 is pihenő, vagy fordítva :) Francia részeken Vasárnap minden zárva van, Német részeken azért ez nem igaz mindenhol. Furán hangzik MO ról nézve de itt ez normális, komolyan is veszik, de inkább vicces mint sem probléma lenne.

Mindent összevetve szeretek itt élni.

2023. jan. 29. 18:38
 18/20 anonim ***** válasza:

17: Köszönöm szépen. Nem gondoltam hogy levelet fogsz írni nekem.😁

Most még inkább vágyom kintre. Pár kérdés felmerült bennem de azt itt nem akarnám leírni. Esetleg ha privát irhatnék akkor ott folytathatnánk. De ha nem az se gond.

2023. jan. 29. 19:24
 19/20 anonim ***** válasza:

Bocs, de egy kicst úgy érzem, hogy (még mindig) kultursokk hatása alatt állsz.

2023. jan. 29. 20:48
 20/20 anonim ***** válasza:

18: Írhatsz persze szívesen segítek.

19: Hát úgy valahogy.

2023. febr. 2. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!