Miért van az hogy sok ember tud utazni külföldre évente akár többször is?
Valahogy mindig ledöbbent hogy sokan akár 2-3 havonta is elutaznak külföldre. Sokaknak ilyen jó a keresetük vagy csak okosan félretudnak tenni?
Ha nekem se kellene albérletet fizetnem több pénzem lenne, de én alapból se utazgatok soha sajnos. Kivéve ha dolgozni mentem ki külföldre, de az mégse olyan mint 1 hetes utazás.
Most pedig itt van az infláció is, itt voltak a lezárások is még pár hónapja az év elején, 1-2 éve mikor munkahelyek mentek tönkre és mindig azt látom hogy sokan kényelmesen mennek ki külföldre pihenni.
Bevallom, igen, tökre irigy vagyok másnak ez így megy, és nem rosszindulatból kérdezem ezt csak kíváncsiságból, csak ha vagytok itt esetleg akik szeretnek és tudnak is utazgatni, hogyan oldjátok meg? Tippeket tudtok adni hogyan tegyek félre, hogyan tervezgessek?
F/29
Úgy írod le ezt az utazás dolgot, mintha atomtudomány lenne.
Pedig cska szorgalom és ész kell hozzá.
Szorgalom, hogy foglalkozz azokkal a dolgokkal, melyek valóban fontosak neked. Szorgalom ahhoz, hogy keresgélj, és rendszerezd a tapasztaltakat.
És persze ész. De ezt nem részletezném, mert vagy adatik, vagy nem.
Akik nem utaznak, szerintme azoknak nem adatik.
"Tippeket tudtok adni"
Bárki tud évente többször is utazni, mindössze néhány apróságról kellene lemondania:
Pl. napi dohányzás, kapszulás kávé, sörözés, egyéb italozás, bulizás, stb...
Pl. Napi egyetlen doboz cigi: 2.000 Ft x 365 nap= 730.000 Ft/ év
10 év alatt csak a napi egyetlen doboz cigi ára : 7.300.000 Ft/ 10 év
Van még kérdésed?!
Én hátizsákos utazóként nyilván nem a luxushotelek árait célzom meg. Emellett spórolok minden hónapban az alábbi módon:
- leszoktam a cigiről, heti 5000 forintot teszek egy nagy malacba
- nincs játékkonzolom, hű de jó gépem, nagy tv-m, egyszerűen nincs rá szükségem, akkor meg minek
- Kitatláom mennyi a büdzsé - pl. most 25.000-ért megyek hétvégi bevásárlásra. Ha kihozom 22-ből a 3000 megy a malacba
- Isten szidalmazása 200 forint a malacba
- Másoknak rossz kívánalom 200 forint a malacba
Szülinapokra stb. pedig nincsenek nagy kívánságaim, praktikus holmikat szoktam kérni: pl. nesszeszer, tusfürdő-dezodor kombó, kávé, tea stb. Ezeket begyűjtöm :D Volt, hogy minden rokonomtól tusfürdő-deo csomagot kértem, az nem is drága és nekem valóban jól jön mert szívesen használom és hónapokig elég volt ;)
Infláció ide vagy oda, mindig is voltak, akik relatív jól keresnek.
Ha csak magamat nézem, szoba bérlésekkel 16+ milliót szedtem össze 5 év alatt, azért, hogy vehessek egy szaros panelt.
Nyilván színesebben költöttem volna ezt a pénzt másra.
De ha a mostani életemet nézem, 500 ezres fizetésből, ami azért ma már nem a gazdagság szintje átlag 200 körül félre tudok tenni hitel meg minden mellett.
Az 2-3 havonta 4-600 ezer Forint, ebből már azért korrekt utazás kihozható lenne.
"Bevallom, igen, tökre irigy vagyok"
Egyszerűen hazudik aki azt állítja, hogy nem tud kifizetni egy 5-10 ezer Ft-os repülőjegyet.
Avagy egy Bp-Bécs 9 Euros vonatjegyet.
Persze lehet irigykedni, de nemakarásnak otthonmaradás a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!