Miért van az hogy sok ember tud utazni külföldre évente akár többször is?
Valahogy mindig ledöbbent hogy sokan akár 2-3 havonta is elutaznak külföldre. Sokaknak ilyen jó a keresetük vagy csak okosan félretudnak tenni?
Ha nekem se kellene albérletet fizetnem több pénzem lenne, de én alapból se utazgatok soha sajnos. Kivéve ha dolgozni mentem ki külföldre, de az mégse olyan mint 1 hetes utazás.
Most pedig itt van az infláció is, itt voltak a lezárások is még pár hónapja az év elején, 1-2 éve mikor munkahelyek mentek tönkre és mindig azt látom hogy sokan kényelmesen mennek ki külföldre pihenni.
Bevallom, igen, tökre irigy vagyok másnak ez így megy, és nem rosszindulatból kérdezem ezt csak kíváncsiságból, csak ha vagytok itt esetleg akik szeretnek és tudnak is utazgatni, hogyan oldjátok meg? Tippeket tudtok adni hogyan tegyek félre, hogyan tervezgessek?
F/29
Azt hogy nem csak Budapesten van reptér, egy előző válaszra reagálva írtam, aki azt írta, hogy nem mindenki él Pesten, vidékről kell felutazni a reptérre és az mekkora költség.
Szóval nem kell mindenhonnan feltétlenül Pestre felutazni a reptérre.
Ha valaki Debreceni, vagy akár Borsódból vagy Szabolcsból akar olcsón repülni, az könnyedén megteheti egy Debrecenből induló fapados járattal.
Van, aki jobban keres, más jobban spórol. Van aki olcsó megoldást keres az utazásra, másnak az utazás fontosabb, mint egyéb időtöltés. Van aki kényelmesen szeret utazni és inkább lustálkodik. Más inkább aktívan kapcsolódik ki és kalandokat keres az utazásban.
Ismerek olyat, aki hétvégente 1-2 napra utazik el, hosszabb utazást hosszú hétvégékre, szabadságra szervez. Van aki beéri hostelekkel, olcsó AirBnB-kkel, vagy akár couch surfinggel.
Más inkább szállodában lakik kényelmesen, viszont akár szabadságot se vesz ki, csak elutazik és home office-ból dolgozik a tengerpartról. Aztán a munka végén nem haza buszozik az irodából elvégezni a házimunkát, hanem kezdődik a nyaralása.
A hátizsákos utazó Vigh Bori írt egy könyvet Hogyan menjünk világgá címmel, abban elmeséli a saját élettörténetét és elég alaposan összeszedi, mit hogyan érdemes csinálni, ha többet akarsz utazni. Arról is ír, hogyan spórolt szabadsággal és pénzzel is eleinte, aztán hogyan alakította át az életét és hogyan adta el mindenét itthon, hogy inkább világszerte utazgatva töltse az életét.
Szerintem pont azt a választ kapod a könyvtől, amire kíváncsi vagy kérdező:
Persze sok másik utazó is írt hasonló könyveket, némelyik biztos jobb is ennél. Én csak ezt olvastam, szerintem érdemes elolvasni, bár nekem annyira sok újat nem mondott, én magam is elég sokat utaztam a covid előtt és sok még ma is rendszeresen utazó barátom van, így a legtöbb infónak már birtokában voltam. Aki nincs, annak szerintem hasznos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!