Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Miért van az hogy sok ember...

Miért van az hogy sok ember tud utazni külföldre évente akár többször is?

Figyelt kérdés

Valahogy mindig ledöbbent hogy sokan akár 2-3 havonta is elutaznak külföldre. Sokaknak ilyen jó a keresetük vagy csak okosan félretudnak tenni?

Ha nekem se kellene albérletet fizetnem több pénzem lenne, de én alapból se utazgatok soha sajnos. Kivéve ha dolgozni mentem ki külföldre, de az mégse olyan mint 1 hetes utazás.

Most pedig itt van az infláció is, itt voltak a lezárások is még pár hónapja az év elején, 1-2 éve mikor munkahelyek mentek tönkre és mindig azt látom hogy sokan kényelmesen mennek ki külföldre pihenni.

Bevallom, igen, tökre irigy vagyok másnak ez így megy, és nem rosszindulatból kérdezem ezt csak kíváncsiságból, csak ha vagytok itt esetleg akik szeretnek és tudnak is utazgatni, hogyan oldjátok meg? Tippeket tudtok adni hogyan tegyek félre, hogyan tervezgessek?

F/29

2022. szept. 5. 18:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Én is egyetemista vagyok, mégis félévente járok külföldre, mert ez a hobbim és megpróbálok félre tenni rá. De pontosan mikkel spórolok utazás előtt és közben?

-Lemondtam a cigiről, iszonyat pénzeket vesz el.

-Nem járok semmilyen étterembe, büfézni egyetemen is csak akkor, ha nagyon éhes vagyok, de általában csinálok magamnak kaját (amúgy szeretek főzni, szóval az nem baj)

-Nem fizetek bőröndött, egy hátizsákkal utazok. 3 poló elég egy hétre, a lényeg, hogy kellő mennyiségű alsóneműd legyen.

-Nem igazán veszek szuveníreket, csak azokat, amiket a családom kér, hogy hozzak nekik

-Mindig lesem az olcsó repjegyeket

-Nagyon ritkán szállok meg hotelben. Vagy buli hostel vagy airbnb

-Mindig az ingyenes vagy az olcsóbb alternatívákat választom, ami már csak azért is jobb, mert bulisabb így az utazás

-Családtól/páromtól ajándéknak mindig dezodort/tusfürdőt/zoknit kérek, mert ezekre sokat költenék otthon, egy adag karácsonyi tusfürdővel meg elvagyok egész évben.

-Nem megyek messzire. Mármint, pont most nyáron voltam Amerikában, de messzire nem szoktam menni. Görögök, vagy nagyon max a törökök ahova elmegyek, de pl egy dél Ázsiát már nem tudnák ilyen könnyen kihozni.

2022. szept. 6. 08:31
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

2-es válaszoló összefoglalta a lényeget.

Ugyanezt akartam írni.

Nem kell elszórni a pénzt értelmetlen és egészségtelen hülyeségekre.

Nem cigizek, nem kávézok, nem iszok üdítőitalokat sem. Évente 2-3 szor is utazok külföldre, nem utazási irodával. Ha beszélsz jól angolul, érdemes közvetlenül foglalni a szállást és a a repjegyet.

Bár én nem élek albérletben.

Ha sok a kiadásod, arra törekedj, hogy a bevételed is több legyen!

Mindig vannak lehetőségek plusz munkára.

Itt van pl. most a népszámlálás, kihasználom az ilyen lehetőségeket.

2022. szept. 6. 10:43
 13/26 anonim ***** válasza:
65%
8-as, azért gondolkodj, nem mindenki Pesten lakik, add hozzá, hogy az ország végéből utazik fel valaki a reptérre.
2022. szept. 6. 10:50
 14/26 anonim ***** válasza:
76%

13-asnak:

Nem csak Budapesten van reptér.

2022. szept. 6. 12:11
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly voltunk Szlovákiában a Magas-Tátrában túrázni 4-en.

2 éjszaka + kajálás + benzin költség megvolt valami 50 ezer forintból fejenként. Péntek este érkeztünk, Szombaton kora délután indultunk haza.

Igazából ha már pénteken korán elindulunk, és szombaton csak este érünk haza, akkor nagyjából ugyanennyi költséggel 2,5-3 naposra bővíthető a program.

Idén drágább lenne, de akkor is szerintem 60-70 ezer.

2022. szept. 6. 12:37
 16/26 NTBS ***** válasza:
70%
Van pénzük (AKÁR HITELBŐL IS) és erre költik. Ismerősömék 5 éve készülnek átvezetékelni a házukat(nincs kész), de minden évben voltak külföldön.
2022. szept. 6. 15:13
 17/26 anonim ***** válasza:
95%

Nem cigizek, nem kavezok, nem iszok alkoholt, se uditot, se colat. Csak vizet.

Fozni szoktam, ritkan rendelni, es minden bevasarlast a leheto legolcsobban kihozni, ami marad penz azt azonnal felrerakom.

Smink, ruha, etc. Csak AKKOR ha szuksegem van valamire. Nincs ertelmetlen koltekezes felesleges rongyokra. Ha elfogyott a ruzsom, veszek masikat. Ha elszakadt a kabatom, veszek masikat.

Repjegyekre vadaszok, sasolom mikor mennek le az arak.

Olcso, de igenyes szallast keresek, a hotelek nem feltetlenul a legjobb megoldas, inkabb apartman.

Kulfoldon is inkabb fozok, meg viszek kajat magammal, ritkan megyek etterembe.

Es nem szabad utazasi irodaval menni.

2022. szept. 6. 18:18
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Én albérletet tartok fent, diákhitelt fizetek, de így is évente 2x megyek külföldre. Egyszerűen szükségem van rá, hogy ne égjek ki teljesen, ez az első számú hobbim.

Hogyan?

1. Napi költségvetésben élek, így tudom a legjobban követni, mennyit spórolok havonta (minden nap bevásárolok.)

2. Heti 4 nap otthonról viszem az ebèdet, egy napon járok ki kajálni, akkor is vmi gyros vagy gyorskaja.

3. Nem dohányzom, nem bulizom hetente, nem költök több 10 ezer Ft-ot semmi egyébre.

4. Nagyon kis lakást bérlek, egyedül ez is elég és olcsó. Mindig időben fizetek és sosem csesztetem a tulajt, hogy ne akarjon elveszíteni.

150-180 ezer Ft megy félre havonta így. Pedig nettó 500-at sem keresek.

2022. szept. 6. 20:24
 19/26 anonim ***** válasza:
21%
Mégis hol van olyan reptér, Bécsen kívül, ahova érdemesebb elutazni, mint Bp-re, ha nem az ország azon részén lakik valaki? :D
2022. szept. 7. 02:03
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

19-esnek:

Debrecenben is van reptér, rengeteg országba indulnak onnan is járatok, aki a környéken él, egyáltalán nem szükséges felutaznia Pestre.

Ezenkívül Hévizen is van nemzetközi repülőtér.

2022. szept. 7. 08:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!