Élhetek panasszal a MÁV-nál ha többször taxit kellett hívjak mert késett a vonat, közben pedig havibérletem van?
Kifizetek X összeget havibérletre hogy azzal járjak a hónap minden napján. De 3-4 alkalommal annyit késett a vonat hogy taxit kellett hívjak, különben nem értem volna oda ahova akartam időre. Ez többletköltséget jelentett számomra, amit nyilván zsebből fizettem ki.
Ilyen esetben élhetek panasszal a MÁV-nál, illetve tarthatok igényt a taxis által elkert összeg számomra való megtérítésére?
(a kérdes elméleti)
"Bérlet:
Belföldi forgalomban a bérlettel vagy bérlet jellegű más jeggyel, igazolvánnyal történő utazás esetén az átalány-kártérítés alapja az ugyanazon viszonylatra érvényes teljesárú egy útra szóló menetjegy ára, tanuló bérlet esetén az ugyanazon viszonylatra érvényes 90%-os mérséklésű egy útra érvényes menetjegy ára."
Panasszal bármikor élhetsz.
Menj be az állomásfőnökségre, ott ki tudod tölteni a formanyomtatványt.
Az, hogy miként bírálják majd el már más kérdés.
"különben nem értem volna oda ahova akartam időre."
Ez nem a MÁV problémája vagy felelőssége a már linkelt kártérítésen túl.
Lehet korábban is indulni és nem mindent az utolsó szóbajöhető járatra bazírozva kicentizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!