Meik a jobb? MÁV vagy Amerikai vasút?
Szempontok:
Fejlettség
Biztonság
Színvonal
Nincs olyan, hogy "amerikai vasút", meg "meik" szó sem.
Viszont szoktak mondani valamit arról, aki még kérdezni sem tud.
Na, úgy látom nem tudsz választani. Akkor megmondom, hogy én “amerikai vasút” alatt elsősorban az Amtrakre szoktam gondolni, ami a Northeast Corridor vonalat leszámítva hasonló csődtömeg, mint a MÁV, azzal a különbséggel, hogy a távolsági vonatai jó, ha hetente párszor járnak, aránylag rendben tartott, de mégiscsak 50 éves kocsikkal és jókora késésekkel a tehervonatok előnyben részesítése miatt (mivel teherszállító vasutaktól bérelt pályán járnak). És csillagászatiak a viteldíjak. A Northeast Corridor rendben van, nagysebességű pálya, kissé már korosodó , de korrekt járműpark , mondjuk a jegyárak szintén durvák.
Ezen kívül utaztam még a New Jersey Transit vonataival is, a Fecskéknél jobbak a kocsik, de ugyanúgy pontatlanok és ami turistaként zavart, az a roppant korlátozott kilátás a kocsik csíknyi ablakain.
A amerikai vasút szó alatt gondolok az Amtrakra az Acelára
Meg a többi amerikán belüli társaságra?
Elnézést hogy nem irtam le
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!