Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Új Zealandra telepedés az...

Új Zealandra telepedés az alábbiak szerint?

Figyelt kérdés

Néhány év múlva a családommal szeretnénk Új Zealandra költözni. Nekem akkorra lesz egy MsC + BsC diplomám és egy szakmám, páromnak 2 szakképesítése. Édesanyám 60 év körüli lesz és habár rendelkezni fogunk tőkével, nem eléggel, ami az ottani nyugdíjhoz kell. Tovább jön velünk az akkora már középiskolás húgom is. Sokat nyomoztam, de nem tudom mi lenne a legjobb. Nyilván fel fogok keresni szakembert is ezzel kapcsolatban, azonban előtte mégis megkérdezném itt: ti mit gondoltok, mi lenne a legjobb visa opció a számára?

Számomra és a párom számára gyakorlatilag bármit lehetséges, mivel 26 év körüliek leszünk, tőkeerősen és nagy munkapotenciállal. Édesanyámnak nem lenne rossz, ha tudna dolgozni (bár saját házat tudunk majd venni), de mivel addigra fog múlni 59, ezért válik bonyolultá. Mi ketten is el tudjuk tartani őket, de ettől még neki is szüksége lenne vízumra...

2022. dec. 27. 20:37
1 2
 11/15 anonim válasza:
Nem szívesen osztok meg személyes részleteket a neten, de még nem vagyunk itt 5 éve, fogalmazzunk így :) Sem a mentalitásban, sem a természeti szépségekben nem fogsz csalódni, ez tényleg a legszebb hely az egész bolygón! :)
2022. dec. 29. 09:48
 12/15 A kérdező kommentje:

Természetesen, ez érthető.

Remélem beérnek a számításaitok, köszönöm a segítséget! :)

2022. dec. 29. 11:27
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
@8 Gondolom Koppenhágát is csak København-nak vagy hajlandó írni, Szaúd Arábiát meg السعودية-nek. :)
2022. dec. 29. 16:00
 14/15 anonim ***** válasza:
Én is szivesen mennék, de itt van az egész életem... a barátaim és legfőképp a szüleim akiket nem tudnék itt hagyni semmi áron. Ők itt élték le az életüket, nem mobilisak szóval az sincs hogy viszem őket. Neked sok szerencsét.
2022. dec. 30. 11:51
 15/15 anonim válasza:
68%
14: a mieink is otthon maradtak. Ha minden generáció így gondolkodik, sosem lesz változás. Mi mást akartunk mutatni a gyerekeinknek, megmutatni azt, hogy lehet másképp élni, másképp gondolkodni, hogy szabadon dönthetnek. Ha mi nem lépünk, mert a szüleink se, akkor ők sem lépnek, mert mi sem, és így tovább... és maradunk a sötét nyomorban. Mert sajnos azt kell mondanom, hogy ahhoz képest, amit most itt megtapasztalunk, mélységesen felháborító, ami ott van! Még jobban, mint amikor csak benne éltünk! :( Azóta még mérgesebb vagyok, mert látom, hogy lehetne ezt jól is csinálni! A szüleinket látogatjuk 1-1.5 évente, és minden héten beszélünk velük online. De megértették, hogy változtatni akarunk a dolgok menetén és ennek ez a módja, büszkék ránk.
2022. dec. 30. 23:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!