Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Cyprusi teendő sorban?

Petra99D kérdése:

Cyprusi teendő sorban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szeptemberben szeretnék a barátnőmmel Cyrusra utazni, esetleg tudnátok mondani oldalakat ahol megtudnám nézni, milyen dolgokat kell elintézni hogy kijuthassunk/ Leírni nekem? Most lenne az első utazásom, azért kérdezem, tudom google a barátom, de jobb elsőnek itt kezdeném.

Előre is köszönöm szépen srácok az építő kommenteket!

Petra

2022. aug. 10. 09:53
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

Repjegyet megvenni, szállást lefoglalni.

És most + indulás előtt még egyszer ellenőrizni a korona miatti beutazási feltételeket, mert ezek bármikor változhatnak.

2022. aug. 10. 10:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Útlevél valami kell?
2022. aug. 10. 10:49
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

[link]

Itt megtalálod, hogy milyen covid szabályok vonatkoznak az országra. Illetve a beutazási feltételekről is. Érvényes személyi igazolvánnyal is be lehet utazn. Ha Észak-Ciprusra látogattok, akkor viszont csak az új formátumú személyi jó, vagy útlevél.

2022. aug. 10. 10:57
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi szépen :)
2022. aug. 10. 13:17
 5/9 anonim ***** válasza:
76%

A helyedben elsőként a helyesírásodat formálgatnám. Ciprus így van, ahogyan én írom, és az igekötős igék sem túl feszesek a te előadásodba".

A gyakorlati részére rátérvén mindenképp nézegesd a konzuli oldalát, mert ezek a ciprusiak egyik hétről a másikra komolyan szigorítják a beutazást. Pl bevezetik a kötelező tesztet, vagy még az oltottságot is előírhatják. Aztán legyen kéznél ffp2-es maszk, mert anélkül a reptérről sem teheted ki a lábadat.

A többi gyerekjáték lesz: veszel repjegyet, foglalsz szállást és feltöltöd a bankkártyád, majd bepakolod a legcsinibb strandrucidat.

2022. aug. 10. 14:27
 6/9 anonim ***** válasza:
10%

5ös!

ne kösé má bele mindenbe mer nem ál jó.

2022. aug. 10. 14:29
 7/9 A kérdező kommentje:

Szia, köszönöm a leckét!

Most már megtanultam, hogy az igekötős igéket hogy kell írni, megtudnám mutatni esetleg egy írásbajnokság keretei között de hogy kijuthassunk még eleget kell tenni annak, hogy rávegyük magunkat arra hogy elmenjünk.

2022. aug. 10. 17:56
 8/9 A kérdező kommentje:
előadásodban.
2022. aug. 10. 18:05
 9/9 anonim ***** válasza:
44%

Útlevél nem kell, EU-s tagország, elég a személyi (de ha van útleveled, akkor vinném magammal).

Konzuli szolgálat oldalát tényleg érdemes átfutni.

Tavaly ősszel ki kellett tölteni egy regisztrációs formulát a belépéshez (Cyprus Flight Pass). Nem tudom, hogy ez most is van e még.

Illetve Ciprus volt az egyik legenyhébb szabályozású ország, ahova tesztelés nélkül ki lehetett utazni. Aztán pár nappal az utazásunk előtt kitalálták, hogy mégis kell teszt. Persze azóta már nagyot változott a világ, de előtte napokban is nézzétek újra a Konzuli szolgálat oldalát, hogy éppen mik a feltételek.

Illetve a helyetekben belépnék a Cipruson élő magyarok FB csoportba, van több is és mindig hasznos tanácsokat lehet találni a helyi csoportokban.

Vagy ha másért nem, akkor elolvassátok mások kérdéseit.

Hajrá lányok, ügyesen :)

2022. aug. 12. 02:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!