Karantén után mi a teendő?
2 hét karanténba kerültem ugye, mert külföldről jöttem haza, ha lejár, akkor mi a teendő, telefonálni, jelezni kell valakinek? vagy kell teszt?
Köszönöm.
Tegnap léptem be, légi úton, 2 hétig tart a karantén.
Belépéskor ki kellet tölteni egy papírt az adatainkkal, utána bevitték a rendszerbe is, például a házi karantén helyét stb.
Itt van több információ: [link]
Elvileg kapnod kellett egy határozatot, hogy 14 napig egy kijelölt helyen kell tartózkodnod és egy piros matricát. Ha ezt betartod, akkor nincs további tennivalód. Lehet, hogy csöngetnek majd a rendőrök, de minimális a valószínűsége.
Teszt csak akkor kell, ha 14 napon belül szeretnél "szabadulni". Ha két hétig otthon kuksolsz, akkor nem kell tesztet csináltatnod.
Konkrétan tudok olyan Spanyolországban élő magyarról, aki hazalátogatott, majd a amikor szerinte lejárt a karantén (belépése után 14 nappal), másnap elment valahová. Pechje volt, mert pont az utolsó napon mentek ellenőrizni, ugyanis nem a belépés napjától számították a karantént. Megbüntették komoly pénzre.
És több ilyen esetről hallottam.
Szóval inkább legyen egy nappal több, mint egy 50 ezres bírság.
Amúgy a koronavírus.gov oldalon van egy telefonszám, ott is megérdeklődheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!