Magyarországon kik azok, akik megengedhetnek évenkénti
több külföldi nyaralást maguknak?
Átlagemberek is. Ha tudatosan költekeznek.
2022. aug. 5. 13:44
Szimplán átlagfizetésből élünk, az idén 60 napot töltünk tengerpartokon.
Alapvetően egyszerű a válasz: jó iskola és alázatos élet kell hozzá. Nem veszünk fölösleges dolgokat, nem akarunk 200 négyzetméteres igénytelen hodályt magunknak, helyette élményeket gyűjtünk. Tudjuk, mikor olcsó egy repülőjegy, érezzük, hol érdemes korrekt szállást keresni. És ahogy mondtam, jó iskolákba jártunk.
2022. aug. 5. 13:52
3/20 A kérdező kommentje:
bocsi, de átlagfizetésből élő átlagembernek hogy van 60 nap szabija, amit tengerparton tud eltölteni?
Na ezen én is elgondolkodtam, hogy van 60 nap pihenője. 2 lehetőséget tudok csak elképzelni
1. Munkanélküli
2 fizetetlen szabadság
2022. aug. 5. 14:11
A járvány óta sok cégnél engedik a home office-t, így nem feltétlenül kell szabadságot kivenni az utazáshoz. Persze nyilván nem ugyanaz, amikor egész nap szabadon kószálhat az ember, de nem egy utolsó dolog munkaidő után a tengerpartra menni.
2022. aug. 5. 14:27
Az alapszabadság az 20-30 nap közötti, pótszabadság jár gyermekek után az 2-7 nap.
Induljunk ki csak a 20 napból. Ha valaki egyben veszi ki, az 28 összefüggő nap akkor, ha nincsenek hosszú hétvégék.
A maximummal számolva 37 nap. Az 51 nap. a 7 pótszabadsággal meg is lehet a kb. 60. Persze ehhez olyan cég is kell, amelyik engedi egyben kivenni.
2022. aug. 5. 14:34
Én tavmunkaban akarhol lehetek... majustól októberig a balatoni nyaralónkban is akar...
2022. aug. 5. 14:39
Azért ez sok dologtól függ. Hidd el, ha elmész májusban egy hetet Görögországba és szeptemberben egy hétre Albániába, nem fogsz többet költeni, mintha augusztusban mentél volna ugyanolyan körülmények közé a Balatonra.
2022. aug. 5. 15:18
Én is azt mondom, hogy tudatosan költekezek. Semmi olyat nem veszek, amire nincs szükségem. És figyelem hogy mikor megy le a repjegy ára, szállást is úgy nézek, hogy nekem ár-érték arányban megfelelő legyen. Nekem is átlagfizetésem van, nincs lakásom, albit nem bérlek, hanem szobát. Néha járok étterembe enni, de sokszor főzök magamnak.
2022. aug. 5. 16:06
Azért nem mindegy, hogy az a külföld a Seychelles-szigetek vagy Bulgária. Plusz a már említett home office keretében simán mehetsz olyan országokba, ahol olcsóbb eltöltened egy napot a tengerparti apartmanban és étteremben vacsorázni, mint ha otthon ücsörögnél és magyar áron vennéd a zacskós tejet meg leveskockát. Dél-Kelet Ázsia pont ezért lett felkapott sok nyugati fiatalnak, mert be tudnak lépni onnan is az értekezletekbe (igaz, elég csúnya időeltolódással), nappal meg bérelnek egy tuktukot vagy robogót és a nyugati átlagfizetésből úgy élnek, mint a helyi gazdagok.
2022. aug. 5. 20:21
Kapcsolódó kérdések: