Elhagynátok Magyarországot egy külföldi életért?
Végzettségtől függetlenül, megtanúlnátok egy új nyelvet hátrahagyva a megszokott nyugis otthonotokat azért, hogy jobb jövő reményében máshol jobb körülmények között éljetek és ott telepedjetek le vagy inkább itthon úgy ahogy de legalább mégis a saját nyelveteket beszélnétek, nyugodtabb körülmények között lennétek?
Én sokszor gondolkodtam rajta, de rossz érzés lenne nem a magyart használni többé, bár lehet csak nekem ennyire nehéz, kíváncsi vagyok mindkét véleményre, indokoljátok is meg rendesen, hogy mit miért, olyan is érdekel aki kiment külföldre, hogy pozitív lépés volt számára vagy megbánta. Osszátok meg a tapasztalataitokat.:)
“ megtanúlnátok egy új nyelvet”
Én a helyedben még a magyart tanulnám…
Viccen kívűl simán. Inkább élnék kint, mint ebben a føs országban.
Én külföldön élek már 10 éve.Itteni viszonyok között is erősen átlag felett keresek.Vidéken van kertes házam, és városi terepjáróm mellé.Mivel elég sok pénz megmarad havonta a házamon mindig valamit csinálok, itt ott felújítás, csere,van mit, de nagyon szép már.
Ha magyarban maradtam volna mindezt önerőből soha nem tudtam volna megcsinálni, max ha nyerek a lottón, de akkor meg nem mentem volna el onnan.
Itt ahol élek, természetes hogy normál melóból elég sokat keresel, az országban is magas az életszínvonal, ha ügyes vagy és meglátod a lehetőségeket sokat tudsz keresni.
Elsővel abban egyetértek, hogy nem tűnik úgy, mintha a kérdező olyan bensőséges viszonyban lenne a magyar nyelvvel :) (Bár az első válaszoló is vétett egy csúnya helyesírási hibát, ami azt illeti.)
Hogy a kérdésre válaszoljak: ha kicsit is mások lennének a körülményeim, mennék. Több nyelven beszélek, de jelenleg idős, beteg családtagot ápolok, aki mellől egy hétre sem tudok elutazni, nemhogy véglegesen.
Van olyan ország ahova esetleg elmennék és nem is a több fizetés miatt, hanem hogy a nyugodtabb életem, nyugodtabb legyen. Pl kanada egyes részei, teljesen barátságosak és becsületesek az emberek. Vannak nagyon szép tájak is. Számomra tényleg mese szerű.
Itthon meg kb csak az ideget eszem mindenért és semmit nem is lehet csinálni. Ott van pl a kaleta ügy, semmi nem lett belőle. Pedig basszus nemzetközi nyomozás folyt az ügyben, amit nyílvánvalóan nem mi kezdtük. Ott komoly dolog állhatott a háttérben és 9ezer kép, ami kapcsán fel is merült a dolog, hogy ezekkel kereskedhetett is. De mit kapott?? Semmit. Valaki egy nyílvános vizelésért többet kapna.
Valamint ha szétlopják az országot az is teljesen rendben van.
Oktatási rendszerünk egy nulla. Szerencsére én is szívtam már annyit az egyetemmel, hogy elhatároztam, hogy amint gyerekem lesz én minden nap fogok vele tanulni. Nem fogok az oktatási rendszerre bízni, mert nem lesz jövője. Egyszerű dolgokkal is annyit szívtam már, hogy az hihetetlen, mert nem bírtam felfogni. Évekbe telt pár egyszerű dolgot is megtanulni és alkalmazni. (persze most nem az osztásra gondolok, hanem sokkal komolyabb dolgokra, nem is tudom... Pl programozás terén, vagy emelt matek terén, amik nehéznek tünnek, de könnyűek csak nem tudja felfogni az ember, ha nem jól van magyarázva.)
Na mindegy... Szóval ha úgy van én ezért hagynám el az országot. De ha egy mód lenne rá én maradnék. Bízom a változásban, ami hátha el is jön hamarosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!