Végzettségtől függetlenül, megtanúlnátok egy új nyelvet hátrahagyva a megszokott nyugis otthonotokat azért, hogy jobb jövő reményében máshol jobb körülmények között éljetek és ott telepedjetek le vagy inkább itthon úgy ahogy de legalább mégis a saját nyelveteket beszélnétek, nyugodtabb körülmények között lennétek?
Én sokszor gondolkodtam rajta, de rossz érzés lenne nem a magyart használni többé, bár lehet csak nekem ennyire nehéz, kíváncsi vagyok mindkét véleményre, indokoljátok is meg rendesen, hogy mit miért, olyan is érdekel aki kiment külföldre, hogy pozitív lépés volt számára vagy megbánta. Osszátok meg a tapasztalataitokat.:)
Én nagyon fontos biztonsági hálónak tartom a családot és nem tudok igazán teljes értékű emberi kapcsolatokat fenntartani az online térben. Ezért én szemémy szerint addig maradok, ameddig lehet. Nem tartom jó iránynak azt, amerre Magyarország mentálisan visszafejlődik, de amíg tartható egy stabil életszínvonal, addig jobb a családom és a barátaim közelében.
2022. márc. 4. 05:39
12/23 anonim válasza:
Soproni környéki vagyok. Én is külföldre tervezek, de megvan az az élőnyöm, hogy ha annyit megyek mint sokan naponta az aglóból Budapestre akkor akár Bécsig is elérhetek. Ami az egyik legfejlettebb európai ország fővárosa. Szoval két éven belül igyekszem szakmai melót találni kint.
2022. márc. 4. 05:58
13/23 anonim válasza:
Hazai árak de Bécsi fizetés. Legjobb kombi lesz.
2022. márc. 4. 05:58
14/23 anonim válasza:
Kombináció *** . Autokorrekt :)
2022. márc. 4. 05:59
15/23 anonim válasza:
Igen, áprilisban szuletik a kisfiunk, szerintem év végén már nem leszünk Magyarországon.
2022. márc. 4. 10:10
16/23 BeefEater válasza:
Már külföldön élek egy ideje.
Elsőre valóban rossz volt, hogy nem az anyanyelvemen beszélek, de idővel megszoktam és már csak azon a nyelven válaszolok, amelyiken hozzám szóltak anélkül, hogy feltűnne, hogy melyik nyelven beszélek. Az elején kellemetlen, utána meg természetes lesz.
2022. márc. 4. 12:13
17/23 anonim válasza:
En jol erzem magam kulfoldon. Ugyanazzal a munkaval amit Magyarorszagon vegeztem itt jobban keresek es ugyan nem vagyok gazdag, de jobban kijovok a penzembol. A nyelvet eleg jol beszelem, bar jo lenne neha magyarul is beszelni. Itthon is es a munkahelyen is angolul beszelek, evente par alkalommal talalkozok magyarokkal, veluk magyarul beszelek.
Nem is tervezek visszakoltozni. Allampolgar vagyok itt is, vettunk hazat, van munkam. Magyarorszagon a szuleimmel eltem mert nem tudtam volna hazat venni, hitelt nem kaptam volna mert a munkaltatok nem jelentenek be 8 oraba.
Vannak magyarok akik otthon es a munkahelyen is magyarul beszelnek, attol fugg melyik varosban vagy, de a helyi nyelvet mindenkepp kell tudnod legalabb tarsalgasi szinten.
2022. márc. 4. 12:24
18/23 anonim válasza:
Én már megtettem 11 éve, azóta se bántam meg. A nyelvet már akkor felsőfokon beszéltem, amikor kiköültöztem, most már anyanyelvi szinten megy és nincs ezzel semmi problémám, egyébként meg most is használom a magyart, tartom a kapcsolatot a barátaimmal, évente 2x hazalátogatok és itt helyben is van magyar barátnőm. Jó munkám van a szakmámban, házam, állataim, párkapcsolatom, baráti kapcsolataim és soha nem éreztem honvágyat. Az első pár évben egy nehéz és magányos dolog a költözés, főleg egyedül, de ha nyitott vagy és jól bírod a kezdeti akadályok leküzdését, akkor simán fel tudod építeni az életed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!