Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Komplikált kérdés. Milyen...

Komplikált kérdés. Milyen amyagi háttérrel, milyen utazásban gondolkodtok?

Figyelt kérdés

Szóval beszélgettünk a barátommal és 2 teljesen eltérő véleményen vagyunk az utazás amyagi fedezetével kapcsolatban.

Itt arra gondolok hogy kerül mondjuk 2 főre 1 olasz út 1 hétre mondok egy számot 800 ezer forintba. (Fiktív összeg, csak a példa kedvéért)

A pénz amit raszánunk mondjuk ennyi.

Az én véleményem az, hogy nem keresünk rosszul, van ennyi pénzünk sőt hálistennek több is... nem tervezünk jelenleg házfelújítást, autóvásárlást vagy egyéb nagyobb kiadással járó dolgot. Én simán mennék, ő nem.

Azt mondja, hogy az utazás luxus, ha az embernek 30szor annyi pénze van félretéve, akkor menjen nyaralni. Előbb ne, mert addig is kamatozik az a pénz... stb.

(Kb 5 millió egyébként nagyságrendileg a megtakarításunk vagy inkább egyenlegünk)

Mit gondoltok erről?

2022. aug. 4. 15:31
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként az adott összeget én is soknak tartom. Olasz körutat mi fejenként 200 k ból megoldottunk. Horvátország egy hétre 130 k/ fő.

Egyébként nekünk kicsit több megtakarított pénzünk van, mint nektek és kB 800 k t utazunk el idén, de ebben benn van 3 belföldi hosszú hétvége, két hét külföld nyáron és egy Prágai hosszú hétvége.

Egy darab olasz útra én is sokallnám azt a pénzt.

2022. aug. 6. 12:58
 32/38 A kérdező kommentje:
Világot szeretnék látni, nem mindig ugyanazt. Mert bárki bármit mond, itthon minden ugyanaz. Az építészet, az ízek, a lehetőségek, de leginkább az emberek. Valaki írta is. Én is igy vagyok ezzel. Ezért sem vonz a belföld.
2022. aug. 7. 15:00
 33/38 anonim válasza:

Tehát végülis a megtakarítás ötöde menne egy egy hetes nyaralasra?

Hmmm

Saját ingatlanban, vagy ha nem is tervez az ember soha sajatot, nagyobb várható kiadas nélkül lehet, hogy bevallalnám.

2022. aug. 7. 20:46
 34/38 anonim válasza:
100%

Aki a belföldi utazast javasolta, hát, itthon még dragabb…

A kérdésedre a valós válasz oedig ne befolyásoljon, az emberek 10 szazaleka hitelt vesz fel nyaralasra.

Mi egyébként a családi jovedelmunk havi 5-8 szazalekat tesszük félre utazási céllal, így ez eleve egy külön fel szamlara kerül, nem is érezzük azt, hogy az is a megtakarítás része. Ebből átlagosan egy hosszabb és két rövidebb utat engedünk meg magunknak evente. Kettőt gyerekekkel, egyet kettesben.

2022. aug. 7. 20:49
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Annyiban egyet értek, hogy úgy sose mennék nyaralni hogy lenullázom magam vele. Ilyet is ismerek, aki elmegy drága utakra aztán hazajön és lesi mikor lesz fizetés, mert nem tud egy hétig boltba se menni, azt eszi ami otthon van..

De milliókat se teszek el külön ezen felül mert ha arra várnék hogy 100 milliók legyenek a bankszámlámon akkor sose mennénk sehova

Ha már van 1 millióm mondjuk mindig fixen és ha hazajövök nyaralásból is be tudok vásárolni 20 ezer forintért a Tescoban és még akkor is van 1-2 havi félre tett pénzem nekem az már ok.

2022. aug. 9. 13:06
 36/38 anonim ***** válasza:
58%
Én is inkább az egyhavi fizetésemhez viszonyítanám, hiszen nem azért gyűjtöm a megtakarítást, hogy aztán egy nagy utazáson elverjem, így az a kérdés, hogy mennyi idő újratermelni. Idén a nagy, 9 napos nyaralásunkra kb. az egyhavi fizetésem 2/3-át költöttük fejenként, azt a pénzt kb. két hónap alatt tudom félretenni. Ez nekem már egy felső határ volt, kicsit sokalltam. Az összes megtakarításomnak egyébként ez nagyobb része (kb. 1/6-a, kettőnkének 1/10-e) volt akkor, de ez nekem 1 éves megtakarítás, nem 5.
2022. aug. 10. 18:16
 37/38 anonim ***** válasza:
58%
Ketten kb. havi nettó 1,8 milliót keresünk, azaz éves szinten kb. 21,6 milliót. Idén négy utazás volt/lesz, két főre kb. 1,2 millió + 600 ezer + 800 ezer + 950 ezer, azaz összesen 3,55 millió, ami az éves fizunk 16%-a, ha jól számoltam.
2022. aug. 14. 15:44
 38/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem menjetek el valamelyik szomszédos országba, vagy akár Olaszországba egy hosszú hétvégére.

És akkor a kecske is jóllakik, meg a káposzta is megmarad.

Én legalábbis így csináltam. Van kőkemény 500 ezer forint megtakarításom... télen meg párszor 60 ezrem sem volt.

Folyamatosan újítgatom a régi garzonomat (örököltem), rengeteg pénzt rálocsoltam, de nagyon kiégtem munka+egyetem+lakásfelújítás mellett, és nagyon szerettem volna kicsit utazni, feltöltődni.

Végülis viszonylag olcsón, ezeken a helyeken jártam:

Krakkó, 3 napos hosszú hétvége

Róma, szintén 3 napos hosszú hétvége

Egerbe elmentem barátokkal

Ősszel még tervezünk kimenni Prágába barátokkal, szintén egy hosszú hétvégére, de ez még nagyon függ a covidtól + az anyagi helyzetünktől.

Egyéb, nyaralásnak már kevésbé nevezhető dolgok:

Kirándultunk Budapest vonzáskörzetében

Egy ideig randizgattam egy lánnyal, aki az ország déli részén lakott, vele elmentünk Kecskemétre, Velencei tóhoz, én lementem hozzá, ő feljött Pestre...

Stb...

Lehet olcsón is pihenni szerintem. Amúgy meg, ha 800 ezerért nem is, 200-300 ezret nagyon megéri néha egy jó nyaralásra áldozni.

Nekem kb. 300 ezer maradt volna pluszban a zsebemben, ha a nyáron nem mentem volna Sehova. Nem vagyok gazdag, de mit kezdenék vele? Elinflálódik. Így viszont volt egy szuper nyaram :))

2022. szept. 5. 16:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!